2024. április 19., péntek

Mindig egy kicsit szebb, jobb

Újítások a magyarkanizsai Tisza-parton

A magyarkanizsai Tisza-parton több beruházás is történt az elmúlt időszakban, mind-mind az arra járók kényelmét szolgálva. Nemcsak nyaranta telik meg ez a környék, hanem sokan választják a töltést sétára és futásra is. A szemnek is kellemesebb látványt nyújt a rendezett környezet, arról nem is beszélve, hogy praktikusabb, és nagyobb kedvvel megy arrafelé akár helybeli, akár turista. Az önkormányzat a turizmusfejlesztésre kíván nagy hangsúlyt fektetni, és ennek elengedhetetlen velejárója a természeti kincs környékének rendezettsége. A sétányon új padokat, szemeteseket, táblákat és a gyalogosok számára feljárót építettek a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat kivitelezésével. A város elöljárói szerdán megtekintették a nemrégiben elkészített beruházásokat. A helyszínen Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, örömmel tölti el, hogy a 2022-es évet is idegenforgalmi fejlesztéssel tudják kezdeni.

– A mostani beruházás októberben indult el, de az időjárási körülmények miatt ebben az évben fejezték be a munkások a sétálóteret. Ez megközelítőleg hárommillió dináros fejlesztés, 2,8 milliót az idegenforgalmi minisztérium, 200 ezer dinárt pedig az önkormányzat biztosított önrészként. A beruházás magában foglalja mindazokat az elemeket, amelyek a töltésen láthatók: padok, világítótestek, szemetesek és a járdarész, ami megkönnyíti a közlekedést a Tisza-part és a város között. Feltett szándékunk, hogy ebben az évben is folytassuk az idegenforgalmi beruházásokat is, melyek kialakítják a szezonális kínálatát Magyarkanizsa község idegenforgalmi tevékenységének és tartalmának – adott hangot bizakodásának a polgármester.

A város elöljárói megtekintették a fejlesztéseket

A város elöljárói megtekintették a fejlesztéseket

A kivitelező közvállalat igazgatója, Pálfi Ervin részletesen beszámolt arról, hogy mi minden újult meg a Tisza-partnál.

– A betonfelújítás mellett 25 pad újult meg, köztük 14 új is van, ezenfelül pedig még 11-gyel bővült a számuk. 21 darab köztéri szemetest cseréltünk le, funkcionálisabb szemeteseket helyeztünk el, illetve 36 kandelábert újítottunk fel, és információs turisztikai táblákat helyeztünk ki – részletezte Pálfi Ervin, aki hozzátette, hogy az önkormányzattal karöltve pályázatokon vesznek részt, és ötletekből, tervekből sincs hiány.

– Tovább szeretnénk folytatni a strand úthálózatának kiépítését, amit tavaly elkezdtünk, a sátortáborban is voltak újítások, amit szeretnénk folytatni, hogy még vonzóbbá tegyük az idelátogatóknak a magyarkanizsai Tisza-parti kikapcsolódási lehetőségeket – hangsúlyozta Pálfi Ervin.