2024. április 25., csütörtök

Kurzus és szűrővizsgálat

A Szekeres László Alapítvány szervezésében január első hetétől kezdetét veszi a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kar kéthetes intenzív kurzusa a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára. A január elején kezdődő kurzus Szabadkán a Vackor Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény (Radić fivérek utca 67.) épületében fog zajlani.

A kéthetes időszakban szűrővizsgálatokra is sor kerül. Ezekre az alkalmakra a szakemberek a központi idegrendszer-sérüléssel rendelkező gyermekeket, valamint szklerózis multiplex, Parkinson-kór, stroke, agyvérzés vagy baleset következtében kialakult idegrendszeri sérüléssel élő felnőtteket várnak. A szűrésre egész Vajdaság területéről jelentkezhetnek a lakosok.

A szűrésre a Szekeres László Alapítvány munkatársánál a 024/670-010-es telefonszámon lehet jelentkezni.

A jelölt két hetes periódusban a Semmelweis Egyetem Pető András Kara székhelyen kívüli konduktorsegítő szakirányú továbbképzésében résztvevő hallgatók gyakorlatára is sor kerül.

A fejlesztés a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Szekeres

László Alapítvány szervezésében –  áll a VM4K sajtó közleményében.