2024. április 19., péntek

Ünnepváró Téli varázslat

Kézműveskedtek, ajándékot kaptak a 3+ Nagycsaládosok Egyesülete iskolás tagjai

Gyermekzsivajjal telt meg a topolyai Művelődési Ház kiállítóterme, amikor a topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesülete Téli varázslat címmel tartott ünnepváró kézműves-foglalkozást azon családjai számára, amelyek általános iskolás gyermeket nevelnek, tagsági díjukat törlesztették, illetve a rendezvényeken, azok megszervezésében aktívak. A programmal kapcsolatban Cservenák Kancsár Izabellától, a szervezet igazgatóbizottságának az elnökétől megtudtuk, hogy tartalmasan töltötték el az időt. Míg a gyerekek játszottak, és a téli ünnepkör motívumaival képeslapokat készítettek, addig a felnőttek barátkoztak, beszélgetek. Majd pedig valamennyi résztvevő értékes ajándékkal térhetett haza.

– Úgy gondolom, hogy a topolyai önkormányzattól tavasszal nyert támogatás jó helyre került, hiszen 46 kisgyermek részesülhetett általunk 1000 dinár értékű vásárlási utalványban, amelyet a Stil B papírkereskedésben vásárolhatnak le december 15-éig. Emellett köszönettel tartozunk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ajándék könyveiért, a gyerekek Boldizsár Ildikó Az elveszett madártoll című kiadványát vehették kézhez. A KCSSZ két héttel ezelőtt megtartott közgyűlésén jelen volt szervezetünk elnök asszonya, Tót Gabriella, neki köszönhetően jutottak el Topolyára az ajándékok – fogalmazott Cservenák Kancsár Izabella, aki azt is elárulta, hogy korábbi alkalommal már kiderült, hogy az írószerüzletben kiváltható vásárlási utalvány rendkívül népszerű a szervezeti tagság körében, hiszen mindenki a saját szükségletei szerint válthatja be.

– Ezúttal is köszönettel tartozunk támogatóinknak és önkénteseinknek, akiknek a közreműködésével és a hozzájárulásával szebbé tehettük gyermekeink karácsonyát. Emellett hálával tartozunk Topolya Község Művelődési Házának, amely idén is otthont adott a megmozdulásainknak – nyilatkozta a szervezet vezetőségi tagja, aki elárulta, hogy szombaton jeles esemény színhelye lesz ismét Topolya. A Vajdasági Nagycsaládos-egyesületek Szövetsége családbarát elismeréseinek eredményhirdetését, illetve díjátadóját ejtik meg a kora esti órákban a Gurman étteremben.