2024. április 23., kedd

Palacsintafesztivált tartottak Bácsföldváron

Zene, tánc, jó hangulat és számtalan különféle ízesítésű palacsinta – ezt szerepelt a szombati bácsföldvári Palacsintafesztivál „menüjén”.

A programban magyarországi vendégek, helyi, péterrévei és óbecsei énekesek, táncosok léptek fel, Karlo, a bűvész is elvarázsolta a gyerekeket, a sós és édes palacsintákat pedig 17 standon árulták a résztvevők. A helyi asszonyok kézimunkáiból és Rideg Csaba graffitiművész alkotásaiból kiállítás szabadtéri nyílt, de mezőgazdasági gépeket is lehetett látni a helyszínen. Az egyik temerini étterem jótékony célokra gyűjtött, ők a bevételüket a 13 éves bácsföldvári Aleksa Prodanović gyógykezelésére ajánlották fel, aki tavasszal a Gyöngyszigetre vezető úton szenvedett súlyos balesetet.

A legnagyobb izgalom ezúttal is a palacsintás versenyszámokat kísérte: a Palacsintakirály címet a budapesti Anyanyelvápolók Szövetségének a csapata érdemelte ki, a legszebb standja pedig a Sweet Life-nak volt. A maszatversenyt Nikola Dopuđ nyerte, palacsintával a szájban a gyerekek között Sara Solimar, a felnőtteknél Györe István szökdécselt a leggyorsabban zsákban. A palacsintatekerési versenyt a fiatalabbaknál Bata Martin, a felnőtteknél pedig az idén is – immár negyedszer – Cseh Izabella nyerte. A gyerekek között a leggyorsabban – ahogy tavaly, úgy az idén is – Horti Máté ette a palacsintát, míg a felnőttek kategóriájában Szabó Dávidnak ötödszörre sikerült diadalmaskodnia.

A 11. alkalommal megtartott rendezvényt az idén másodszor a Than Fivérek Értelmiségi Kör szervezte, amely a Híd Polgári Egyesülettől vette át a szervezői feladatokat.