2024. április 16., kedd

Anna-napok Kishegyesen

Megkezdődött a templombúcsúhoz kötődő rendezvénysorozat

Kishegyesen nagy hagyománya van a Szent Anna-templombúcsú köré épülő rendezvénysorozatnak. Minden évben gazdag program várja a helybelieket és az elszármazott kishegyesieket. A műsort a falu civil szervezetei állítják össze, a helyi közösség koordinálásával. Tegnap délután az Azok az 50-es évek című kiállítás megnyitójával az iskolában, valamint az azt követő Anna-napi szentmisével a katolikus templomban kezdetét vette az egy héten át tartó ünnepségsorozat.

Ma 20 órától lovasbemutató lesz a Hegyalja utcában, majd 21 órától a Tanyaszínház előadását követhetik az érdeklődők. Július 30-án, pénteken 18 óra 30 perckor kerül bemutatásra dr. Virág Gábor A kistérségi krónikás című könyve az iskola ebédlőjében. Ezt 20 órától a Cselefendi néptáncegyüttes és a Fokos zenekar Mátyás király aranyszínű báránya című műsora követi a színházteremben. 21 órától a Muskátli, a Vajdaság virágai című zenés dokumentumfilmet vetítik a Bandi házban (Vasút utca 18.). Szombaton 14 órakor kezdődik a nyugdíjasbál a nyugdíjasotthonban, 16 órától pedig Keressük a búcsúfiát gyermekprogram a női fórum székházában. 18 óra 30 perckor Topolya–Kishegyes öregfiúk-találkozó a kézilabdapályán, 19 óra 30 perckor pedig A mi iskolánk – 250 év története című könyv bemutatója az iskola ebédlőjében. 21 órától a Dombos Wine Clubban az Ethno trió lép fel, a Stroy kávézóban 21 óra 30 perctől DJ Hard Solo.

Augusztus 1-jén, vasárnap a hagyományos lovas felvonulás 9 óra 40 perckor indul a Hajnal utcából, és 10 órakor lovas-, valamint hagyományőrző tűzoltó-bemutató a kopjafánál. 11 órakor ünnepi szentmise, amit 17 órakor Anna-napi hangverseny követ a templomban. 18 órakor kezdődik a Rápóti-emléktorna a labdarúgópályán, a Szabadkai Fúvószenekar pedig 18 óra 30 perckor ad koncertet a színház előtt. A 25 éves Rizgetős táncegyüttes jubileumi műsora 20 órakor kezdődik a színházteremben, akárcsak a Deskavaary együttes koncertje a Story kávézóban. A rendezvénysorozat az Ex-Yu Bend fellépésével zárul, amely 22 óra 30 perckor kezdődik a Story kávézóban. A belépőd íj 350 dinár.