2024. március 28., csütörtök

Ismét megrendezték a nemzetek főzőversenyét

Cikkünkhöz képgaléria tartozik, amely ITT érhető el.

Kispiacon tegnap tartották meg a XII. Nemzetek Főzőversenyét, vele párhuzamosan pedig a politikusok, polgármesterek, helyi közösségi elnökök és választott képviselők hatodik főzőversenyét, illetve a vajdasági magyar médiumok gasztronómiai megmérettetését is. Az idei versenyre is a hagyományokhoz híven sokan látogattak ki, de a látogatók és a versenyzők száma az idén jócskán elmaradt az előző, két évvel ezelőtt megrendezett főzőverseny látogatottságához képest.
– Az idén kissé csalódtunk, mert korábban 160–170 főzőcsapat is részt vett a versenyen, az idén viszont mindössze 60–65 csapat jelentkezett – nyilatkozta napilapunknak Varbai András a fő szervező, valamint a Chef Vajdasági Hagyományőrző, Idegenforgalmi és Gasztronómiai Egyesület elnöke. Hozzátette, a felvidékiek és a kárpátaljaiak elmaradtak, valamint Székelyföldről is csak egy csapat érkezett. Magyarországról korában 20-30 csapat érkezett, az idén viszont mindössze 6-7 társaság főzött a versenyen. Ennek az oka a nemrég még tomboló koronavírus járványban keresendő, s ahogyan a fő szervező megjegyezte, most is látszik, hogy az emberek még félnek vírustól.
A viszonylag kevés versenyző ellenére mindegyik társaság remek hangulatban készítette el főztjét és mindannyian jól érezték magukat.
A rendezvény művelődési részében a helybéli és a magyarkanizsai község településeinek a művelődési csoportja és vendégfellépők léptek fel.
A főzőversenyről készült színes beszámolónkat a héten olvashatják napilapunkban.