2024. március 28., csütörtök
ÓBECSE

Ifjúsági klub a szabad ég alatt

Új padokat helyeztek ki tegnap az óbecsei Tisza-partra, és a körülöttük lévő betonszegélyt is lefestették a fiatalok. Az akció A fiatalok hangja a demokratikus folyamatokban elnevezésű projekt része, amelyet a Szerbiai Fiatalok Ernyőszervezete (KOMS) a Belgrádi Nyitott Iskolával együttműködve szervez egy a Szerbia Európai Uniós csatlakozását segítő civil társadalmi program keretében. A Svédország támogatásával megvalósuló programban az Óbecsei Ifjúsági Iroda (KZM), az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) és a Közgazdasági-kereskedelmi Iskola diákparlamentje is részt vesz.

– A pályázat keretében hozzuk létre többek között ezt a szabadtéri ifjúsági teret is a Tisza-parti sétányon. Az önkormányzat három padot szerzett be erre a célra, és a napokban további két új pad érkezik. A tervünk az, hogy miután rendbe hoztuk ezt a helyet, különféle eseményeket szervezünk majd itt a fiataloknak, lesz itt például akusztikus zeneest, de különféle edukációk és műhelymunkák is – mondta el Péter Diana, az Óbecsei Ifjúsági Iroda koordinátora.

A padokat kedden délután vitték le a Tiszára, és másnap délelőtt már az egyiken vésés örökítette meg „Batmen Uroš” kézjegyét.