2024. március 28., csütörtök

Eb-meccsek, közvetítés nélkül

Az elmúlt napokban nagy volt a felhördülés Vajdaság-szerte, mert a tartomány egyik legnagyobb kábeltévé-szolgáltatója, a Sat-Trakt kódolja az Európa-bajnokság mérkőzéseit. Az esettel kapcsolatban lapunk lekérte a cég hivatalos közleményét.

A Sat-Trakt kábelszolgáltató közleménye

A labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseinek közvetítésével kapcsolatosan kialakult helyzet valójában csak folytatása a szolgáltatók között évek tartó versengésnek, melyben elsősorban a United Media és az Arena Sport vesz részt. A Sat-Trakt társaság számára lehetetlenné vált, hogy felhasználóinak közvetíthesse a bajnokság eseményeit a Nova S csatornán, ennek ugyanis exkluzív közvetítési joga van, és külön tévécsatornán nem lehetséges az újrasugárzás. A United Media a Nova S csatornát a csomagjához tartozó többi csatornával együtt teszi hozzáférhetővé, ezek újrasugárzására viszont a Sat-Traktnak már hat éve nincs joga. A közvetítés akkori megszakításának egyetlen oka a szolgáltatói díj drasztikus megemelése volt, felhasználóink számára ugyanis elfogadhatatlannak bizonyult volna a magas ár.

A United Media mindössze egy nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt küldött értesítést a csatornák lezárásáról, így már nem volt idő az esetleges tárgyalásokra, melyek legkevesebb egy hónapot igénybe vennének. A Sat-Trakt társaság, amely tudatában van a sport, különösen a futball jelentőségének, és annak, hogy felhasználói körében mekkora az érdeklődés az Európa-bajnokság iránt, intenzíven dolgozott annak érdekében, hogy mind a felhasználói központokban, mind telefonközpontja által megfelelően tájékoztassa felhasználóit a bajnokság figyelemmel kísérésének módjairól. Weboldalunkon és a Facebookon tájékoztatót tettünk közzé a változásokról, és a felhasználókat kiegészítő információkkal is elláttuk arra vonatkozóan, hogyan fizethetnek elő a United Media portálon a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseinek megtekintésére.

A felhasználói szerződésekbe belefoglaltuk, hogy a Sat-Trakt a piaci változásokkal összhangban változtathat a saját programsémáján is. Ennek alapján az előző időszakban felhagytunk azoknak a csatornáknak az újrasugárzásával, melyek leálltak saját sémáik közvetítésével, ehelyett új, attraktív, leggyakrabban HD-minőségű csatornákat vezettünk be. Pillanatnyilag több mint 70 HD-minőségű csatornánk van, így a legnagyobb kínálatú szolgáltatók közé tartozunk. A Sat-Trakt a helyi piaci szükségletekhez igazodik, és igyekszik minden felet kielégítő gazdasági egyensúlyt teremteni, szolgáltatásaink ezért 25–50 százalékkal olcsóbbak, mint a konkurens vállalatoké. Kezdettől fogva ilyen hozzáállást tanúsítunk, teljes két évtizede igyekszünk a legjobb minőségű szolgáltatásokat a lehető legjobb áron nyújtani – közölte a Sat-Trakt kábelszolgáltató társaság.

Az Eb ideje alatt többször is tippjátékkal jelentkezünk majd a Magyar Szó Online-on. Első alkalommal ITT játszhatnak Facebook-oldalunkon is.