2024. április 18., csütörtök
NAGYBECSKEREK

Négyszer nagyobb anyagi támogatás a LingLongnak, mint Nagybecskerek vízellátására

A nagybecskereki városi képviselő-testületi ülésen eldöntötték, hogy a költségvetésből fizetik ki a LingLong vállalat hiányzó infrastruktúrájának kiépítését – írja a 021.rs hírportál.

A napirendi pontok között csak a Vízvezeték és Csatornázási Közvállalat foglalkoztatási programjának kiegészítéseinek elfogadása szerepelt, és eldöntötték, hogy a költségvetésből fedezik a vízzel kapcsolatos infrastruktúrát, vagyis az ivóvíz biztosításával kapcsolatos kiadásokat és a csatornázást is.

A képviselő-testületi ülés anyaga szerint a dél-keleti munkaterület kommunális felszerelésére, amelyben a LingLong gyár található, a tervek alapján 448.200.000 dinárt fordítanak majd. Ezt az összeget a köztársasági költségvetésből utalták át Nagybecskerek számára, mégpedig az országos jelentőségű infrastrukturális projekt programja által.

A Vízvezeték és Csatornázási Közvállalat számára négyszer kevesebb anyagi támogatást biztosítottak, mint annak a munkaterületnek, ahol a LingLong gyár is található.

A Polgári Fordulat nevű szervezet hozzájutott egy dokumentumhoz, amiben az áll, hogy Nagybecskerek városa a belgrádi Millennium Team d.o.o. vállalatnak még a tavalyi évben 400 millió dinárt fizetett a terület aknátlanítására, ahol a gumigyár is található és ami már akkoriban is a LingLong vállalat tulajdonában volt. Ezek a lépések azt mutatják, hogy a kormánynak és Nagybecskerek önkormányzatának  fontosabb a gumigyár vízellátásának biztosítása, mint a helyi lakosság egészségügyileg megfelelő ivóvízzel való ellátása, amely a városban már tizenhét éve nincs – áll a nevezett civil szervezet közleményében. A Millennium Team vállalat arról nevezetes, hogy a legfontosabb állami projekteket valósítja meg, közöttük a Belgrád a vízen-t is.

A kínai kézben lévő, nagybecskereki gumigyár már többször is részesült a város és a kormány anyagi támogatásában.