2024. április 26., péntek

Új terveket szövöget Bill Gates és a WHO

Újabb pénzgyűjtő kampány indult, melynek célja, hogy az egész világon 50 millió embert buzdítsanak arra, hogy kisebb összegekkel támogassák a Covax-rendszert – írja a B92 hírportál.

Az akció a koronavírus elleni védőoltás egyenlő elosztásának nemzetközi erőfeszítéseinek keretein belül valósul meg, jelenti az AP hírügynökség. A megmozdulás a Go Give One elnevezést viseli, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint vállalati, vallási és világi vezetők indítottak útjára.

A kezdőösszeget Bill és Melinda Gates alapítványa biztosította. A kampány mintegy hárommilliárd dollárt kell biztosítson a Covax-rendszer számára, amely kilencvenkét alacsonyabb bevételű ország lakosságának legkevesebb 30 százalékának beoltásához lenne elégséges.

A támogatás a Go Give One kampány adományozóitól származna, valamint a költségek elosztására vonatkozó szerződésekből. Ezt megelőzően a Covax-rendszer számára biztosított 6,3 milliárd dollár a világ számos országából érkezett, valamint a WHO, az Unicef és a Járvány Elleni Küzdelem Szövetsége adományozta.