2024. április 25., csütörtök

Természetvédelem határok nélkül

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület Természetvédelem határok nélkül címmel természetismereti vetélkedőt szervez vajdasági, felső tagozatos általános iskolás diákok számára. A vetélkedő az Együttműködés a közös természeti értékek megőrzéséért és népszerűsítéséért elnevezésű Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. és a Pannónia Alapítvány – Pannon RTV együttműködése eredményeként, az Európai Unió támogatásával. A természetismereti vetélkedő célja, hogy a fiatalok ismereteket szerezzenek, illetve bővítsék tudásukat az őket körülvevő természeti értékekkel kapcsolatban, ezáltal tudatosuljon bennük azok védelmének fontossága.

A vetélkedő központi témája a vizes és gyepes élőhelyek, valamint a Szerbia és Magyarország közötti államhatár határ menti térségének élővilága. Ezen élőhelyek különösen értékes élővilágnak adnak otthont, melyek különböző okokból kifolyólag igen sérülékenyek. A határ menti térség ugyancsak bővelkedik természeti értékekben, ezért kiemelten fontos felhívni az itt élők figyelmét e kivételes értékekre.

A vetélkedőre 5–7. osztályos felső tagozatos, általános iskolás diákokból álló 5 fős csapatok jelentkezését várják Vajdaság területéről. A csapattagok eltérő évfolyama ajánlott, de nem feltétel, illetve iskolánként tetszőleges számú csapat regisztrálhat.

A csapatok a www.arcus.org.rs oldalon található online regisztrációs lap kitöltésével és elküldésével jelentkezhetnek a vetélkedőre, melynek határideje 2021. május 10-e, hétfő éjfél.

A vetélkedőn való részvétel térítésmentes, munkanyelve magyar.