2021. június 20., vasárnap

Az U21-es magyar válogatott három góllal kikapott Németországtól

A házigazda magyar válogatott gól nélküli első félidőt követően 3:0-ra kikapott Németországtól szerdán, a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, Székesfehérváron.

Az első negyedóra német mezőnyfölényt hozott, a magyar válogatott többnyire védekezésre kényszerült, amikor megszerezte a labdát, azt csak másodpercekre tudta megtartani. Egyre nyomasztóbbá vált a legutóbbi Eb ezüstérmesének fölénye, ám egy-két veszélyes távoli lövésen kívül komoly gólhelyzetet nem tudott kialakítani Bese Balázs kapuja előtt. A félidő végéhez közeledve felbátorodott Gera Zoltán szövetségi edző együttese, de az ígéretes támadások bosszantó hibák miatt megakadtak.

A fordulás után is többet támadott Németország, és Lukas Nmecha fejesével megszerezte a vezetést. Nem kellett sokat várni a második találatra sem, az elalvó magyar védelem mellett Bote Baku lőtt a hálóba. Újabb néhány perc elteltével ismét Baku volt eredményes. A magyar csapat teljesen szétesett, miközben a sokkal gyorsabban, pontosabban játszó ellenfél csak azért nem szerzett több gólt, mert Bese kiválóan védett.

A német szövetségi edző, Stefan Kuntz a találkozót követő online sajtótájékoztatón elmondta, hogy az első félidőben a kelleténél lassabban járatták a labdát és kissé meglepte őket a magyarok letámadása, de a szünetben rendezték a sorokat. Az első góltól kezdve rendben volt a játékuk, akkor már a sebességgel sem volt probléma, így összességében megérdemelten nyertek egy nagyon fiatal csapat ellen.

Gera Zoltán a magyar válogatott szövetség edzője arról beszélt, hogy reális eredmény született, ennyivel jobb volt az ellenfél. Úgy vélte, hatvan percig szervezettek voltak, jól védekeztek, ugyanakkor a megszerzett labdákkal nem tudtak mit kezdeni, a védekezésből támadásba átmenetek nem működtek.

A tréner azt kapta a meccstől, amit várt, egy jobb csapattól kaptak ki.

A magyarok szombaton Romániával játszanak a kispesti Bozsik Arénában.

További eredmény:

Románia-Hollandia 1:1 (1-1)

korábban:

B csoport:

Spanyolország-Szlovénia 3:0 (0-0)

Csehország-Olaszország 1:1 (0-1)