2024. március 29., péntek
BÁCSKERTES

Felújult a tekepálya

Átadták rendeltetésének a Bácskertesi Önkéntes Tűzoltótestület négy új tekepályáját, amely a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően épült meg, és a település fontos közösségi tereként üzemel majd. A termet, a pályákat mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Lackó Renátó, az önkéntes tűzoltótestület elnöke nyitotta meg, s a jeles alkalmon jelen volt még többek között Sarlay Péter, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulja és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is.

– Négysoros automata pályát kaptunk, a támogatás összege pedig 933 ezer dinár volt. Kupuszinán közel húsz éven át betonból készült két pálya üzemelt. A tekepálya a faluban fontos közösségi tér, összehozza Kupuszina népét ez a sport – nyilatkozta Lackó.

– Ahol közösséget lehet szervezni, ahol emberek összegyűlhetnek, ahol ketten találkoznak, magyarul beszélnek, és jól érzik magukat, szórakoznak, az az MNT-nek fontos hely, hiszen kis közösségből lesz nagyobb és még nagyobb. Ilyenekből indul ki a vajdasági magyarság közössége, vagy egy nemzet is így alakulhat ki. Lehet ennek sok apropója, az elmúlt időszakban inkább a hagyomány, a múlt, az örökség, az együvé tartozás emlékei hoztak össze bennünket, és ritkán gondolunk arra, hogy egy ilyen tekepálya is milyen jó és hasznos lehet egy közösség számára. Örülök, és csak gratulálni tudok a helyieknek, akik hónapokon át éjjel-nappal dolgoztak azon, hogy egy ilyen csoda létrejöjjön – mondta Hajnal elnök úr.

Rekettye Róbert, a kupuszinai helyi közösség tanácsának elnöke is méltatta a fejlesztést:

– Telente minden civil szervezet részt vesz a bajnokságban, amelyet az ÖTT szervez. Szeretnénk alakítani a tűzoltóságon belül egy szekciót, amely majd különféle szerbiai versenyeken is indulna.