2021. május 13., csütörtök

Medvegyev lesz Đoković ellenfele a döntőben

A negyedik kiemelt Danyiil Medvegyev lesz a címvédő és világelső Novak Đokovic ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi döntőjében, miután pénteken három játszmában legyőzte az ötödikként rangsorolt Sztefanosz Cicipaszt.

Az első szettben Medvegyev koncentráltabban játszott riválisánál, aki többet hibázott, ennek következtében 2:2-nél az orosz játékos breakelt, majd 6:4-re behúzta a játszmát. A folytatásban az orosz játékos változatlanul jobban teniszezett, mint Cicipasz, akinek az adogatását kétszer is elvette, így a második szettet 6:2-re hozta.

A harmadik játszmában Medvegyev 3:2-es vezetésénél a közönség által lelkesen buzdított Cicipasz elvette az orosz játékos adogatását, majd hozta a sajátját, így 4:3-ra fordított. Medvegyev a következő játékban egyenlített, 5:5-nél pedig breakelt, azután hozta a saját adogatását, így 2 óra 11 perc alatt diadalmaskodott.

A 25 éves Medvegyev vasárnap, karrierje első melbourne-i fináléjában a pályafutása 18. GS-győzelmére hajtó Novak Đokovićtyal találkozik.

Eredmények, elődöntő:

férfiak:

Medvegyev (orosz, 4.)–Cicipasz (görög, 5.) 6:4, 6:2, 7:5

csütörtökön játszották:
Đokovic (szerb, 1.)–Karacev (orosz) 6:3, 6:4, 6:2