2024. április 29., hétfő

Tizenhat bűnözőt letartóztattak az éjjel

Az éjszaka folyamán letartóztattak 16 személyt, azzal az alapos gyanúval, hogy súlyos bűntényekre készültek, közöttük emberrablásra és gyilkosságokra – jelentette ki Mladen Nenadić ügyész a Tanjug értesülése szerint.

Az akciót több hónapos nyomozás előzte meg, melyben az ügyészség mellett részt vettek a belügyi szervek és a Biztonsági-tájékoztatási Ügynökség (BIA) tagjai is rész vettek.

Az ügyész hozzáfűzte, hogy a tegnaptól ma hajnalig tartó akciót Szerbia biztonságának megőrzése érdekében hajtották végre. Harminc helyszínt fésültek át, és 16 személy esetében rendeltek el fogvatartást, valamennyiüket az ügyészség elé állítják.

A Blic napilap megtudta, hogy a letartóztatottak között van Veljko Belivuk, úgynevezett Velja Nevolja, és Marko Miljković, akiket nemrég előállítottak, majd szabadon bocsátottak a belgrádi repülőtéren. A montenegrói szolgálatok úgy tudják, Podgoricában merényletet készítettek ellenük. Belivukot és Miljkovićot is saját otthonában tartóztatták le, és gyilkossággal, valamint más bűntények elkövetésével vádolják őket.