2024. március 28., csütörtök

Már több mint 400 ezer polgár kapta meg a védőoltást

Szerbiában ma több mint 410 oltóponton folytatódott a koronavírus-elleni vakcináció, megkezdődött a második dózis beadása is. A hétvégi szünet alatt minden oltóponton fertőtlenítették a helyiségeket.

Dragana Milošević, a belgrádi Vásár 3-as csarnokában lévő oltópont koordinátora a Tanjugnak elmondta, hogy az említett helyiségben a polgárok a kínai oltóanyagot vehetik fel, míg a 11-es csarnokban az orosz védőoltás igényelhető.

Ma is nagy érdeklődés mutatkozott a védőoltás iránt, ugyanis tömegesen érkeztek a polgárok a belgrádi Vásárra.

Szerbiában eddig 446.891 polgár vette fel a koronavírus-elleni védőoltást, az ország az oltási arányt tekintve a második helyen áll Európában, közvetlenül Nagy-Britannia után, derül ki a kormány közleményéből.

Srđa Janković immunológus, a köztársasági Válságstáb tagja hangsúlyozta, hogy a Szerbiában regisztrált védőoltások biztonságosak és megközelítőleg azonos hatékonyságúak. Mindhárom vakcina megvédhet minket a vírus minden törzsétől, mondta a szakember, hozzátéve, hogy amíg magas a fertőzöttek száma, kötelességünk maszkot viselni, tartani a megfelelő távolságot és kerülni a nagyobb összejöveteleket.