2021. március 9., kedd
NŐI LABDARÚGÁS

A lányok is elkezdték

Január 22-én a Szuperligában szereplő magyarkanizsai női labdarúgóklub is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Az első összejövetelen fizikai felmérőket végeztek a lányok, szombaton pedig megkezdődtek a szabadtéri edzések. A felkészülés elején napi két edzése lesz a csapatnak, majd a hónap végétől már a barátságos mérkőzéseké lesz a főszerep. A TSC lányai január 30-án az országos bajnok szabadkai Spartacus ellen játsszák első felkészülési mérkőzésüket, utána pedig a Crvena zvezda, a Zemun és az újvidéki Moskva csapatai lesznek a kék-fehérek ellenfelei.

A magyarkanizsaiak két új igazolása, Belovan Željka és Jovanović Andriana
A magyarkanizsaiak két új igazolása, Belovan Željka és Jovanović Andriana

A téli szünetben csupán egy játékos, Bradić Marina hagyta el az együttest, a hórihorgas középhátvéd ugyanis az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait. Az ő pótlására érkezett a Zemun gárdájától Belovan Željka, akinek minden bizonnyal nem lesz gondja a beilleszkedéssel, hiszen a 2018/2019-es szezonban már viselte a Tisza menti klub mezét. Rajta kívül új játékos még a csapatnál Jovanović Andriana is, az anyai ágon horgosi származású és magyarul is tökéletesen beszélő szélső a belgrádi Rad együttesétől érkezett.

A magyarkanizsai klub jelenleg az 5. helyen áll a női Szuperligában, és Vajda Fangyó vezetőedző elmondása szerint fő céljuk a jelenlegi helyezés megőrzése, mivel a táblázaton előttük álló Crvena zvezda gárdája egy jogerős bírósági határozat miatt az alapszakasz után ki kell, hogy lépjen a ligából, így Kovács Izabelláék is bejuthatnak a felsőházi rájátszásba. A klubbal kapcsolatos hír még, hogy a csapat két labdarúgója, Knežević Milana és Drobnjak Natalija meghívást kapott a szerb női futsalválogatottba, ők február 4. és 7. között a nemzeti csapattal fognak készülni.