2024. március 29., péntek

Legkisebbek az orvosokért

Az egészségügyi dolgozók már hónapok óta a frontvonalon harcolnak a vírus ellen. A fáradhatatlan munka elismeréseként az újvidéki óvodások rajzokat készítettek az egészségügyi dolgozóknak, alkotásaik ezentúl az egészségügyi intézmények falait díszítik majd. A rajzok többsége a gyerekek szemszögéből ábrázolja a járványhelyzetet, de sokan készítettek karácsonyi üdvözlőlapokat is annak a 250 dolgozónak, akik folyamatosan tesztelik, gyógyítják és ápolják a koronavírusos betegeket a székvárosban.

Az egyik nagyobb rajz a Maszkban az új nap felé címet viseli, ezt bekeretezték. Marijana Popov, a Radosno detinjsto Gyermekintézmény igazgatónője azt mondta, hogy a rajzokat valószínűleg csak jövőre tudják eljuttatni minden Újvidéki intézménybe. Mindemellett kifejtette, hogy nem csak a rajzokkal próbálják megkönnyíteni az egészségügyi dolgozók munkáját. Az óvodákat működtető intézmény központi konyhájából az újtelepi rendelőbe naponta visznek meleg élelmet a dolgozóknak, hogy ne szenvedjenek semmiben hiányt.

Dr. Nina Radovanovic, az Újvidék Egészségház dolgozója kifejtette, hogy az utóbbi időben kevesebben keresik fel a klinikát COVID-fertőzés miatt, ami azt jelzi, hogy polgáraink igyekeznek betartani a járványügyi intézkedéseket. Ennek ellenére az orvosoknak még így is bőven akad munkájuk, hiszen még mindig sokan szorulnak ellenőrzésre. Az orvosoknak minden pácienst meg kell vizsgálniuk, és figyelemmel kell kísérniük az állapotukat, majd dönteniük kell a további kezelésükről. @sz = Kd

@keretbe = Újvidéken csak az újtelepi egészségházban fogadják a koronavírusos betegeket. Azok, akik COVID-gyanús tünetekkel terveznek orvoshoz fordulni, ezt csak ebben az egészségügyi intézményben tehetik meg a fertőzésveszély elkerülésének érdekében, a rendelőközpont telefonszámai: 021/4879-213, 4879-215, 4879-217, 4879-231, 4879-239 és 4879-243.