2021. január 23., szombat

Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő

Feladatlap megoldásával jelentkezhetnek a diákok

Egy 25 kérdésből álló feladatlap megoldásával jelentkezhetnek az általános iskolás és középiskolás csapatok a Kárpát-medencei Hungarikum-vetélkedőre – közölte Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja az MTI-vel.   

Lezsák Sándor elmondta: a vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint a magyar nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola az Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával. A játékos megmérettetésre ezúttal a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályában tanuló, három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezését várják.    

A feladatlapot határidőig, december 18-áig visszaküldők 2021. január 15-éig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával pedig február 15-éig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra. A vetélkedőben a feladatok a Kárpát-medencei hungarikummozgalom során az egyes települési, megyei és külhoni értéktárakba választott értékek ismeretével kapcsolatosak. Az egyes kategóriák díjnyertes csapatai értékes jutalomban részesülnek.    

A vetélkedő felhívása a www.nepfolakitelek.hu honlapon érhető el.