2024. április 23., kedd

Víz nélkül az Adica

Illegális vízvezeték-kapcsolat gyengíti a víznyomást

Az Adica városrészben az elmúlt hetekben a Veternik utca környék lakásaiban vagy gyenge volt a víznyomás, vagy víz nélkül maradtak. A vizsgálódáskor kiderült, hogy a vízvezetékre illegálisan kapcsolódtak rá.

A város ezen részén a lakók már korábban tudtak arról, hogy a Telepska Dolina Grade vállalat (melynek tulajdonosa Biljana Milić, Slobodan Milić felesége) építkezéseinek környékén illegális vízvezeték található – tudta meg a 021 hírportál. Nem derült fény azonban arra, hogy pontosan ki kapcsolódott illegálisan a vezetékre. A városi önkormányzattól az említett hírportál csak azt a felvilágosítást kapta, hogy illegális kapcsolódást fedeztek fel, viszont nem árulták el, hogy melyik létesítményről van szó. Arról sem nyilatkoztak, hogy tettek-e bűnvádi feljelentést a felelősök ellen. Az önkormányzat közleményében olvasható, hogy az Adica városrészen az újvidéki Városi Vízművek képviselője az ellenőrzési munkálatok során észrevette, hogy a Veternik utcában egy ismeretlen személy illegálisan kapcsolódott a vízvezetékre. A vállalat munkatársai ezután lekapcsolták a vezetéket.

Az esetet követően a közvállalatból sem adtak ki semmilyen közleményt. A környékbeliek elmondása szerint már néhány hete akadozik a vízellátás, de eddig azt hitték, hogy a magas hőmérséklet miatt lépett fel a vízhiány. A kihívott ellenőrök a Telepska Dolina Grade vállalat építkezéseitől nem messze illegális csatlakozást fedeztek fel. A lakosok elmondása szerint víz nélkül maradt a Veternik, a Luka Dotlić, a Đorđe Karađorđević és több környékbeli utca is. Előfordult, hogy fél napig nem volt víz, vagy olyan gyenge volt a nyomás, hogy még egy poharat sem lehetett megtölteni.