2024. április 27., szombat
ÚJVIDÉK UTCÁIN

Továbbra is kerülőutakon

Nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdődött meg Újvidéken a szokásos, nyári forgalombénítás, a Felszabadulás sugárút mentén és több, másik forgalmas útvonalon azóta mély árkok húzódnak.

Fotó: Szeli Balázs

Fotó: Szeli Balázs

A melegvíz-vezetékeket cserélik városszerte, így a Ribnikar fivérek utcában is, amelyet a hétvégén teljesen lezártak a sugárút felőli részéről. Ebben az utcában szakaszosan folynak a munkálatok, most tehát a Danilo Kiš utcából a járművek nem kanyarodhatnak le jobbra, a sugárút felé. A forgalomkorlátozás pontos menetéről idejében értesítik a nyilvánosságot. A terv szerint szeptember 5-ig lesz feltúrva ez az utca, a Távfűtő Művekből a polgárok türelmét és megértését kérik.

Korábban a Gogol utca térségében is felásták az úttestet, a Miša Dimitrijević utcának azt a szakaszát, amely a Gogol és a Ribnikar fivérek utca között húzódik, ma ismét megnyitják. A 13-as buszjárat, amelyet egyetemistabusznak is neveznek, tekintettel arra, hogy a végállomása az egyetemi kampuszban van, szeptember végéig a Lázár cár sugárúton kerüli meg a feltúrt utcarészeket, a kijelölt buszmegállókon megáll. A busz tehát a Heréskert felől érkezve az Európa sugárútról nem kanyarodik le balra a Dušan cár utcába, hanem folytatja útját egyenesen a Lázár cár sugárúton.