2024. május 14., kedd

Kell egy nap alkotás és kikapcsolódás!

A hétvégén újabb izgalmas programok várják az érdeklődőket a zentai Halászcsárda üdülőtelepen

Jócskán a nyár közepén hajtjuk a mókuskereket, ám az aktuális helyzet miatt jórészt más kikapcsolódás nem maradt a zentaiaknak, mint a napi teendők után egy délutáni szieszta, majd pedig vacsora, zuhanyozás, utána pedig a televízió képernyőjének a bámulása. A szerencsésebbek persze hétvégenként levonulhatnak a Halászcsárdára, a nagyrétbe, a Pánába, vagy éppen a Mákosba, hogy ott fújják ki egy kicsit magukat.

Két héttel ezelőtt ezen igyekezett változtatni az I. Csíki Fafaragó és Alkotótábor köré szerveződő csipet csapat, amelynek tagjai a nem túlzottan kedvező időjárás ellenére, a járvány miatt elrendelt intézkedéseket szigorúan betartva, szűk három napra ugyan, mégis zsongással teli hellyé varázsolták át a Zenta közelében lévő Halászcsárdát. Az esemény lezajlását követően a jelenlévők jó részében felmerült az ötlet, hogy ha már az első ennyire bevált, akkor – még ha csendes, ülős módon is – spontán eseménysorozatként tovább kellene folytatni annak érdekében, hogy ezen az eseményekben szűkös nyáron se haljon ki teljesen a város. Az elképzelést cselekvés követte, és ha minden jól megy, akkor augusztusban is folytatják a kezdeményezést, a lehetőségeikhez mérten alkotási és kikapcsolódási, ám mindenekelőtt barátkozási lehetőséget nyújtva a legkisebbeknek és a szüleiknek, valamint a zene-, illetve irodalomkedvelőknek.

Első időpontként augusztus 1-jén, a kora délelőtti órákban ismét kitárja kapuit a tábor, amelyben a gyermekek a rajzolás szépségeivel ismerkedhetnek meg, valamint a fafaragás fortélyait is elleshetik. Ezenkívül a szervezők minden kedves alkotó és művész számára teret biztosítanak, mind most szombaton, mind az elkövetkezőkben. Az elképzelések szerint a délelőtti órák az alkotás jegyében telnek majd el, a délutáni órákban a kikapcsolódásé lesz a főszerep, a kora esti órákban pedig az irodalom és a zene szárnyán ejtőzhetnek a tábortűz előtt a résztvevők és a Csíki placcra látogatók. A műsorterv szerint Beszédes István költő és zenész, Balogh Virág László – Mózes dalszerző és zenész, Guelminó Zoltán, vagyis Tom Waits vajdasági hangja, valamint meglepetésvendégek is várhatók.