2024. június 21., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Életmódkalauz Moholon

Önismeret, pszichoszomatikus betegségek és a növényekben rejlő erő

A One egyesület szervezésében az Életmódkalauz újabb előadását tartották meg hétfő este a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület nagytermében, amely megtelt közönséggel. A programsorozat szervezői nevében Horvát Király Andrea, a VMSZ adai képviselőjelöltje köszöntötte az egybegyűlteket a rendezvényen, amely szakemberek előadásain keresztül népszerűsíti az egészséges életmódot, és tudatosítja a testi, lelki és szellemi egészség megőrzésének fontosságát.

A rendezvényen elsőként ft. Horvát Ákos katolikus pap, mentálhigiénés szakember Kapcsolatban lenni önmagammal című előadásában az önismeret, az önmagammal való foglalkozás, az öngondoskodás fontosságáról beszélt. Majd dr. Apró Arnold belgyógyász, onkológus és hematológus szakorvos, a VMSZ zentai önkormányzati képviselőjelöltje a Pszichoszomatikus betegségek címmel tartott előadást, amelyben szólt a pszichoszomatikus zavarokról és tünetekről, a pszichés betegségekről, az egészséget meghatározó tényezőkről, az emberi szükségletekről, az átlagéletkorról, a szív és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedésekről.

Végül Berta Berényi Tímea dietetikus a Növényekben rejlő erő című előadásában beszélt az életmódváltás fontosságáról, a bélflóra megőrzéséről és a károsító tényezőkről, az egészség megőrzését szolgáló különféle fermentált élelmiszerek és zöldségek fogyasztásáról, az illóolajok felhasználásáról a testi-lelki egészség megőrzése érdekében.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével többek között Tóbiás József, a VMSZ adai listavezetője és Burány Hajnalka, a VMSZ zentai listavezetője, valamint Újhelyi Nándor, a VMSZ törökkanizsai listavezetője, illetve törökkanizsai képviselőjelöltje, Jerasz Anikó is.

 

Nyitókép: Moholon három szakember tartott előadást a testi, lelki és szellemi egészség megőrzéséről (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)