2024. április 25., csütörtök

Még zárva a medence Zentán

A nyári meleg igencsak nehezen viselhető el, ha nincs a közelben fürdőzési lehetőség. A koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések következtében a zentai medence július 17-e óta zárva tart. A lehetséges nyitásról és a megvásárolt bérletek felhasználásáról Bodó Józsefet, a medencét üzemeltető Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatóját kérdeztük.

– A medence nem határozatlan időre zárt be, hanem két hétre, a kormányintézkedésekben megfogalmazott javaslatokkal összhangban. Amennyiben lesz rá lehetőség, 31-én szándékozunk nyitni. Ezzel kapcsolatban a környező községekkel is egyeztettünk, hiszen a zentai, a magyarkanizsai és az adai medence egyaránt nyitni szeretnének. Mindez természetesen a járványhelyzet alakulásától függ – hangsúlyozta az igazgató.

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal, akik bérletet vásároltak: felhasználhatják-e azt a jövő nyáron, esetleg visszatérítik-e a pénzüket, illetve annak egy részét? Mivel a jelenlegi tervek szerint a bérletek augusztusban még kihasználhatók lesznek, az igazgató elmondása szerint egyelőre nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel.

– Mi szeretnénk megadni a lehetőséget a fürdőzésre, amennyiben ezt az óvintézkedések megengedik, ha pedig nem, akkor bármilyen megoldásra nyitottak leszünk – fogalmazott Bodó József.