2024. március 28., csütörtök

Épül a szennyvízhálózat Piroson

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere meglátogatta Piroson a szennyvízhálózat építése körüli munkálatokat.

Piroson a szennyvízhálózat megépítésének az utolsó fázisa van folyamatban, ha elkészül, akkor a település 99 százalékán működőképes lesz a központi szennyvízelvezetés. Az utolsó fázis munkálatai keretében befejezik a fő szivattyúállomást (GCS) és a CS 1 szivattyúállomást, a munkálatok értéke 110 millió dinár.

A polgármester ezen kívül megtekintette a labdarúgópálya rekonstrukciós munkálatait, majd ellátogatott a Rakić prom családi vállalkozás székhelyére.

– Kiváló családi vállalkozásról van szó, a vállalat 50 dolgozót foglalkoztat. Fontosak számunkra a nagy vállalatok, de a kis vállalkozásoknak is óriási jelentőségük van, és külön figyelmet érdemelnek. Boldogsággal tölt el, amikor azt hallom, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdaságélénkítő program segített ezeken a vállalkozásokon, reméljük a nehezén már túljutottunk – mondta Vučević.

A Jedinstvo labdarúgóklubban tett látogatásakor a polgármester kifejtette, tervben van Piros központi terének a rendezése, azt szeretnék ezzel elérni, hogy a polgárok a forgalmas utaktól távolabb sétáljanak, pihenjenek, beszélgessenek.

– Amióta én vagyok Újvidék polgármestere, az önkormányzat 883 millió dinárt irányozott elő Piros felújítására. Több mint 26 kilométer szennyvízhálózatot és 8 kilométer utat építettünk, valamint 7 kilométernyi útszakaszt újítottunk fel. Ezenkívül felépült a Kultúrközpont, amely a városi kultúrközpontokkal, művelődési állomásokkal hálózatban működik. A Városi Közlekedési Vállalat új ártarifacsomagjának köszönhetően egy diák 17.440 dinárt, egy nyugdíjas pedig 16.500 dinárt spórolhat meg a kedvezményes buszjegyek megvásárlásával. Egyértelmű, hogy a városi költségvetési eszközöket a polgárok életminőségének javítására költi az önkormányzat – magyarázta a polgármester. Hozzátette: Piros után Kiszácson épülhet meg a szennyvízhálózat, valamit hamarosan elkészülhet az Újvidék–Piros–Irmovo–Kiszács-kerékpárút, a befektetés értéke 220 millió dinár.