2024. május 10., péntek

Huszonkét Csodasarok kerül Vajdaságba

Véget ért a Miénk a város! elnevezésű online játék

Lezárult a külhoni magyar óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Miénk a város! elnevezésű online játék. Kihirdették az idei nyerteseket, és 113 határon túli oktatási intézmény nyert Csodasarkot – jelentette be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Mint hozzátette, az idei játékban 2500 külhoni magyar gyerek vett részt, akik nyolc héten át 60 000 feladatot oldottak meg. Hangsúlyozta, hogy az aktív részvételért nemcsak a gyerekeket, hanem a szülőket és a családtagokat is köszönet illeti.

A játék végén 113 külhoni oktatási intézmény – 62 erdélyi, 22 felvidéki, 22 vajdasági és 7 kárpátaljai – tanulói nyertek 100 ezer forint értékű könyv- és fejlesztő játékcsomagot, vagyis Csodasarkot saját közösségüknek. Emellett további 500 gyerek értékes könyvjutalomban részesül. A nyereményeket az új tanév elején adják át. A nyertesek listája megtekinthető a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

A vajdasági oktatási intézmények közül a padéi Szervó Mihály Általános Iskola, a martonosi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, a zentai Stevan Sremac Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Hófehérke Óvoda, a kispiaci Százszorszép Óvoda, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola, a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola, a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola, a pacséri Bambi Gyermekintézmény, az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola és a Petőfi Sándor Általános Iskola – Napsugár Óvoda, a temerini Kókai Imre Általános Iskola, a völgyesi Arany János Általános Iskola, a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola, a szabadkai Naša Radost Gyermekintézmény, az oromi Lilliput Óvoda, a topolyai Csáki Lajos Általános Iskola, a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola, valamint a völgyparti Cseh Károly Általános Iskola kap Csodasarkot.