2024. április 17., szerda

Gazdaság

Kétszázötvenmillió euró szerbiai kisvállalkozások fejlesztésére

A Nyugat-Balkán 11 bankjával, illetve pénzügyi közvetítőjével írt alá garanciaszerződést az Európai Beruházási Alap (EIF), amely az Európai Beruházási Bank Csoport része. Az uniós garanciák lehetővé teszik mintegy 750 millió euró felhasználását a nyugat-balkáni, és 250 millió euróét a szerbiai kisvállalkozások számára.
A Nyitott Balkán kezdeményezés keretében nyolcadik alkalommal tartották meg a regionális konferenciát Újvidéken (Fotó: Tóth D. Lívia)

Egységes balkáni piacot!

Az Európai Unió hatmilliárd euróval támogatja a nyugat-balkáni piac egységesítését – emelték ki az Egy régió, egy piac elnevezésű konferencián tegnap Újvidéken.

Szárnyakkal születő autók

Egyre több elektromos autó jelenik meg a piacon, de azért még bőven van hely számukra a terjeszkedésre. Szaporodnak a gyárak is, amelyek ilyen járműveket gyártanak.
Pixabay

Márciusban emelkedtek a fogyasztói árak

Szerbiában az évközi infláció az idén márciusban 5 százalék volt, a havi pedig 0,3 százalék – közölte a Köztársasági Statisztikai Intézet. Az inflációt mérő személyes fogyasztási termékek és szolgá...
Gergely Árpád felvétele

Nem elég igényelni, el is kell fogadni

A növénytermesztési alaptámogatások kifizetése azért késik, mert sok, szubvencióra jogosult felhasználó még mindig nem nyitotta ki elektronikus postaládáját – jelentette ki Sanja Danilović, az Agrá...