2024. április 19., péntek

Az önkormányzat segíti a sportélet újraindítását

Ada község önkormányzata igénylés alapján fertőtleníttette több adai és moholi sportegyesület létesítményeit

A szerb kormány rendelete értelmében május 11-étől lehetővé vált a sportklubok számára, hogy a megfelelő egészségvédelmi előírások mellett megkezdhessék tevékenységüket a zárt létesítményekben is.

A helyi sportélet újraindítása, köztük az edzések és a versenyek megtartása érdekében Ada község önkormányzata a Községi Sportszövetséggel együttműködve pénteken igénylés alapján elvégeztette több adai és moholi sportegyesület létesítményének és közvetlen környezetének fertőtlenítését. Koós Árpád, a helyi önkormányzat tisztviselője elmondta, hogy a fertőtlenítést egy engedéllyel rendelkező állatorvosi állomás munkatársai végezték el kézi és motoros permetőzőkkel a község önkormányzata által biztosított nátrium-hipoklorit fertőtlenítőszerrel.

– A koronavírus-járvány miatt a szerb kormány kötelezte a sportklubokat, hogy rendszeresen fertőtlenítsék edzések után a sporteszközöket és a létesítményeket, ezért Ada község önkormányzata felajánlotta a helyi sportegyesülteknek, hogy fertőtleníti az általuk használt létesítményeket, valamint az épületek körüli területet. Ezt jeleztük minden sportegyesületnek, majd azok esetében, amelyek jelentkeztek, pénteken elvégeztük a fertőtlenítést. Ez megtörtént az adai AFK és a moholi Bácska Futballklubban, a Partizán Birkózóklubban, a pilatesklubban, valamint a Halász József és a Potisje-Pletex Kézilabdaklubok által használt adai sportcsarnokban, illetve az általános iskola tornatermében is. A sportegyesületeknek ezenfelül nyilván minden edzés után fertőtleníteni kell a kellékeket és az öltözőket, amire megvannak az előírt szabályok – magyarázta Koós Árpád.

– Az önkormányzat természetesen hajlandó ezt a nagyobb mértékű fertőtlenítést is megismételni, ha igénylik a sportegyesületek, illetve ha megkövetelik a védelmi intézkedések, mivel rendelkezésünkre áll a fertőtlenítőszer, amelyet az egyesületeknek is biztosítani tudunk, ha igénylik az öltözők, a folyosók és a termek fertőtlenítéséhez. Ada község önkormányzata ugyanis fontosnak tartja, hogy a sportegyesületek újra működjenek, a gyerekek és felnőttek tudjanak edzeni és versenyezni. Ha bármelyik sportegyesület igényt tart a fertőtlenítésre, akkor jelezze, és mi készek vagyunk segíteni, annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük a koronavírus terjedésének lehetőségét – nyilatkozta az adai önkormányzat tisztviselője.