2024. április 26., péntek
ZOMBOR

Újra működik a szökőkút

A korlátozó intézkedések enyhítését követően benépesült a város sétálóutcája, egyre többen fordulnak meg a parkokban, időközben a tavasz „hozta magát”, a fű nőtt, a virágok és a fák illatoztak, a Zelenilo Közvállalat pedig igyekezett rendben tartani a közterületeket, hogy az újra szabadon mozgó polgárok még jobban érezzék magukat a szabadban.

Közvetlenül az üzembe helyezés után (Fekete J. József felvétele)

Közvetlenül az üzembe helyezés után (Fekete J. József felvétele)

A sétálóutca szökőkútjának újbóli üzembe helyezése mindenki tudomására hozta a közvállalat ezen igyekezetét, amelynek részleteit sokan észre se vették. A szökőkút medencéjét először megszabadították a téli védőtetőtől, kitakarították, fertőtlenítették, ellenőrizték a vezetékeket, és most már újra működik.

A Zelenilo alkalmazottjai időközben új padokat helyeztek ki a városban és a környező falvakban, megmetszették a díszcserjéket, megújították a virágágyásokat, lenyírták a pázsitot, kiegyengették a sövényeket.

Ez a közvállalat viseli gondját az útpadkák aljnövényzetének is, így a városban és a falvakban összesen mintegy 2,5 millió négyzetméteren nyírja a füvet.