Fontos telefonszámok Vajdaságban

Vajdasági Közegészségügyi Intézet 021/4897-800, 064/8028-894 és 064/8028-895 Zombori Közegészségügyi Intézet 025/412-888 és 062/1956-866 Pancsovai Közegészségügyi Intézet 013/322-965 és 062/886-9721 Mitrovicai Közegészségügyi Intézet 022/610-511, 064/8092-911 és 064/8092-938 Szabadkai Közegészségügyi Intézet 024/571-333 és 064/1009-276 Nagykikindai Közegészségügyi Intézet 0230/421-102, 062/8833-841 és 062/8833-877 Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet 023/566-345 és 069/210-1102

Bővebb információkért kattintson ide

VÍZILABDA

Prlainović a Marseille-ben folytatja

EKK , MTI

2020. május 5., 08:02

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Andrija Prlainović, a szerb férfi vízilabda-válogatott kulcsjátékosa a múlt héten bejelentette, a Marseille együttesénél folytatja pályafutását. „Hároméves szerződést írtam alá a franciákkal, bízom benne, hogy jó döntést hoztam. Az én koromban már előre kell tekinteni, meggondolatlanság lenne rövid távú tervekre alapozni. A Marseille ambiciózus klub, az elmúlt időszakban rengeteget fejlődtek. Biztos résztvevői a Bajnokok Ligájának, megnyerték az Európa-kupát, és a jövőben még magasabbra szeretnék tenni a lécet” – nyilatkozta a döntésével kapcsolatban Prlainović.

Prlainović örül, hogy ezután a világ egyik legszebb országában élhet majd (Fotó: vlv.hu)

Prlainović örül, hogy ezután a világ egyik legszebb országában élhet majd (Fotó: vlv.hu)

A szerbek alapemberének azt követően kellett új egyesületet keresnie, hogy eddigi klubja, a budapesti OSC bejelentette, az A-Híd Zrt. a továbbiakban nem támogatja a csapatot, főszponzor nélkül maradtak, így kérdésessé vált a sorsuk. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az említett vállalat a következő idénytől a Vasas névadó szponzora lesz, ahogy arról is, hogy az OSC vezetőedzője, Vad Lajos hamar át is igazolt a piros-kékekhez. Később napvilágot látott a hír, hogy a tréner 9 játékosát szerette volna maga mellett tudni az angyalföldi gárdánál is, ám egyre valószínűbb, hogy a kiszemeltjei többségének más tervei vannak – Prlainovićon kívül eddig Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Burián Gergely és Bundschuh Erik is jelezte, nem kívánja a XIII. kerületben folytatni karrierjét, holott mind szerepeltek Vad listáján. Egyelőre úgy tűnik, a magyar vízilabdás közeg „összezárt” az OSC megsegítésére – a játékosok zöme marad az újbudai egyesületnél, a helyi önkormányzat anyagilag igyekszik támogatni a klubot, majd az is hivatalossá vált, hogy az edzői szerepet ezután nem más, mint Varga Dániel tölti be. „Az OSC vezetői egy olyan koncepcióval kerestek meg, amely szakmai szempontból nagyon tetszik. Fontos számomra, hogy nem egy esztendőben, hanem években gondolkodik mindenki, tehát most egy építkezés veszi majd kezdetét. Az is kiemelendő, hogy magyar játékosokból áll majd a csapat, és végül: garanciát látok arra, hogy az a szakmaiság, amit képviselek, megvalósítható, elnyerte a klub vezetőinek tetszését” – mondta kinevezését követően Varga a vlv.hu szakportálnak. Mint kiderült, munkáját Cseh Sándor, a Szolnok korábbi trénere segíti majd, több játékos egybehangzó véleménye szerint a szakmai stáb garanciát jelent a munka minőségét illetően, így nem volt kérdéses, hogy az újbudaiaknál maradnak-e. Az OSC-ben várhatóan csak magyar játékosok szerepelnek majd, ami újabb pozitívum a magyar póló számára.

Az eddig szintén OSC-s Branislav Mitrović egyelőre nem nyilatkozik átigazolásával kapcsolatban, a szerb válogatott kapusa a vlv-nek elmondta, jól érzi magát Magyarországon, maradni szeretne, de még nem döntött, hol folytatja pályafutását.

Benedek kivonul a vízilabdából

A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől. Az UVSE vezetőedzője a klub honlapján jelentette be döntését, és hogy a következő években kizárólag szurkolóként vesz részt a hazai vízilabdaéletben, illetve az UVSE szakmai munkájában. „Összességében elmondhatom, hogy szövetségi kapitányként és utánpótlásedzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani” – tudatta állásfoglalásában a 47 éves szakember, hozzátéve, ezenkívül semmilyen nyilatkozatot nem kíván tenni, és döntése oka kizárólag magánjellegű.

Benedek 2012-ben vonult vissza, majd 2013 és 2016 között szövetségi kapitányaként dolgozott a válogatottnál, amelyet 2013-ban világbajnoki címre vezetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának (International Swimming Hall of Fame), és négyszer választották meg Magyarországon az év vízilabdázójának.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége