2024. március 28., csütörtök

Benkő és Bezeg a dobogó tetején

A felnőtt és serdülő országos bajnokság után március 7-én és 8-án a juniorok és a fiatal serdülők mezőnyében is megtartották Szerbia bajnokságát. A junioroknál az adai Benkő Ákos és az óbecsei Bezeg Réka triplázott, hiszen az egyéni és páros versenyszámok mellett vegyes párosban egymás oldalán is a dobogó tetejére álltak. A fiatal serdülőknél Minja Vladimirov és Vanja Stefanović duplázott.

Eredmények, fiatal serdülők, fiúk, egyéni: 1. Vanja Stefanović, 2. Uroš Ninković, 3. Stefan Radonjić és Borislav Rajić. Páros: 1. Stefanović/Ninković, 2. Rajić/Radonjić, 3. Polyák/Gajta és Vidojević/Jakovljev. Lányok, egyéni: 1. Minja Vladimirov, 2. Jana Havela, 3. Vanesa Bončokat és Teodora Miul. Páros: 1. Vladimirov/Havela, 2. Berta/Bajić, 3. Vanjo/Miul és Bončokat/Turkonje. Junior fiúk, egyéni: 1. Benkő Ákos, 2. Đorđe Petrović, 3. Đorđe Pavlović és Jovičić Vladimir. Páros: 1. Benkő/Jockov. 2. Jelikić/Šepa, 3. Mitić/Tasovac és Janković/Vidić. Lányok, egyéni: 1. Bezeg Réka, 2. Radmila Tominjak, 3. Tamara Turkonje és Lenka Nikolić. Páros: 1. Bezeg/Tominjak, 2. Nikolić/ Nikolić, 3. Vegyelek/Gvozdenović és Stevanović/Banjac. Vegyes páros: 1. Benkő/Bezeg, 2. Jockov/Tominjak, 3. Mitić/Nikolić és Pavlović/Nikolić.

U21-ES EB

Orosz és francia siker

A hétvégén a Horvátországban rendezett U21-es Európa-bajnokság is befejeződött. A fiúknál az orosz Vlagyimir Szidorenko győzött, miután a döntőben 4:1-re felülmúlta a román Rareș Șipoșt. A lányoknál a mindössze 15 éves francia Prithika Pavade diadalmaskodott, aki a fináléban a címvédő román Adina Diaconu fölött aratott fényes, 4:2-es győzelmet. A fiúk páros versenyében a román Pletea/Șipoș, a lányoknál a francia Mostafavi/Fort, vegyesben pedig a szintén román Pletea/Diaconu duó állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A szerbiai versenyzők közül Aleksa Gacev egyesben az első csoportkörben búcsúzott, míg Dimitrije Levajac a nyolcaddöntőben óriási csatában, 4:3-mal maradt alul a francia De Nodrest ellen. Levajac a hetedik játszmában 9:7-re vezetett, de a francia ezt követően négy pontot nyert zsinórban. A magyaroknál Fehér Orsolya a második csoportkörben elvérzett, András Csaba pedig a legjobb 16 között búcsúzott.