Fontos a nagycsaládos értékek népszerűsítése

Eredményekről és tervekről a kishegyesi nagycsaládos egyesület elnökével

L.J.

2020. február 22., 20:28 >> 2020. február 22., 21:28

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

A Kishegyesi Nagycsaládos Egyesület (KINCSE) igen tevékeny évet zárt. Számos programot szerveztek – mondta el lapunknak Kerepes Árpád, az egyesület elnöke. Különböző programjaikkal a tartománynál, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél és a kishegyesi önkormányzatnál pályáztak, és mindhárom intézménynél sikerült eszközöket nyerniük. Ennek köszönhetően a terveiket sikerült véghezvinniük – fogalmazott az elnök, majd arról is szólt, hogy a 2019-es programjaik a házasság világnapjával kezdődtek.

A nagycsaládos foglalkozások népszerűek a gyerekek körében(Lakatos János felvétele)

A nagycsaládos foglalkozások népszerűek a gyerekek körében(Lakatos János felvétele)

– Részt vettünk a Kárpát-medencei házasságnapi világtalálkozón Budapesten, valamint a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége által megrendezett házasságnapi rendezvényen is, Topolyán. Ez alkalommal Kishegyesről 5 jubilálónk volt. Húsvétra a gyerekek számára szerveztünk hétvégi programot, amelynek keretében Kollár Ilus néni kézműves foglalkozást tartott. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége támogatásával pedig családi napot szerveztünk április végén. Az ilyen rendezvényeink célja a nagycsaládos eszmék és értékek terjesztése. Májusban került sor a Párkapcsolat és családi kihívások elnevezésű rendezvényre, amelyen érdekes előadások hangzottak el a téma kapcsán. Sikerült csomaggal megajándékoznunk azokat a családokat, amelyekben gyermek született, a gyermekhéten pedig programot tartottunk. Naponta voltak foglalkozások, amiket a gyerekek nagyon élveztek. Részt vettünk a VANCSESZ nagycsaládos találkozóján, ősszel pedig megtartottuk a hagyományos nagycsaládos disznóvágást, amelyet egybekötöttünk a VANCSESZ éves díjkiosztójával. Az évet a szövetség évzáró programján való részvétellel zártuk – mondta el az elnök, majd hozzáfűzte, hogy az elmúlt évük igen gazdag volt programokban. A programok révén pedig népszerűsíteni és ápolni tudták a családi értékeket.

Kerepes Árpád(Lakatos János felvétele)

Kerepes Árpád(Lakatos János felvétele)

Az idei év eleje is a pályázatok böngészésével és pályázatírással telik – hallottuk az egyesület elnökétől.

– Ilyenkor fogalmazzuk meg ötleteinket és írjuk meg pályázatainkat. Minden lehetséges pályázaton részt veszünk, mert csak így lehet eredményeket elérni – fogalmazott az elnök, majd arról is szólt, hogy ugyancsak az év elején részt vettek a házasság világnapja alkalmából szervezett Kárpát-medencei találkozón.

A tervek kapcsán Kerepes elmondta, hogy az idén is szeretnék megszervezni hagyományos és jól bejáródott programjaikat. A hagyományos nagycsaládos disznóvágást bővített programmal szeretnék megtartani. Továbbra is nagy figyelmet fordítanak a képzésekre, mert ezek nagyon szükségesek a szervezet életében. A nagycsaládot mindig új kihívások érik a közösségben, ezért fontos felkészülni rájuk a képzések által, fogalmazott az elnök, majd arról is szólt, hogy az idén két családi napot is terveznek tartani.

 


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége