2024. április 20., szombat

Elhunyt Zoran Modli

Hetvenegy éves korában Belgrádban elhunyt Zoran Modli újságíró, az ország egyik legismertebb rádiós újságírója és DJ-e, jelenti a Szerbiai RTV.

A hetvenes években tűnt fel a belgrádi diszkókban, és gyakorlatilag az egykori Jugoszláviában tőle kezdődött ez a fajta szórakoztatás, minthogy a DJ-eket akkoriban nemigen tartották tiszteletben. Nem sokkal később kiadta a Zoran Modli i leteća diskoteka című lemezét, és az akkoriban roppant népszerű Džuboks zenei magazin egyik rovatvezetője volt.   

Bora Đorđević-tyel 1975-ben együttest alapított, melyben énekelt. A nyolcvanas években egy népszerű rádióműsort, a Ventilator 202-t vezette.

Emellett Jatban dolgozott több mint 20 évig, ahol Boing 727-t irányított. Pilóta karrierjét egészen 2010-ig folytatta egy magántulajdonú légi vállalatnál. Ennek a karrierjének egy baleset vetett véget, amikor az általa irányított repülő Brač röpterén lecsúszott az útról, és elégett. Az utasok és a személyzet sértetlenül megúszták ugyan a balesetet, de Modli ezzel véget vetett meglehetősen hosszú repülős karrierjének. Később könyvben írta meg élményeit.