2024. március 28., csütörtök
MAGYARKANIZSA LEGJOBB SPORTOLÓI – 2019

Újabb sikeres év

Tavaly ilyenkor már-már nyomasztó volt a helyi birkózók fölénye a magyarkanizsai évsportolója-választáson, s tegnap kíváncsian vártuk, vajon a többi sportág meg tudja-e szorítani az erő bajnokait a 2019-es esztendőt illetően. Nos, a megítélt díjak alapján elmondhatjuk, hogy egy kicsit árnyaltabb a kép, de azért a birkózók viszik még mindig a prímet a Tisza partján, s ez talán így is van rendben, hiszen Magyarkanizsán és Zentán is kiváló szakmunka folyik, a fiúkat és lányokat kemény fából faragták errefelé.

Magyarkanizsa legjobb sportolói a 2019-es esztendőben (Puskás Károly felvétele)

Magyarkanizsa legjobb sportolói a 2019-es esztendőben (Puskás Károly felvétele)

Mint ahogy Borsos Csaba, a helyi sportszövetség elnöke fogalmazott, az előzőhöz hasonlóan a 2019-es év is sikeresnek könyvelhető el, Fejsztámer Róbert polgármester pedig emlékeztetett arra, hogy a községi költségvetésből több pénzt fordítanak immár a sportra, több fejlesztés zajlik a városban, s 2020-ban 900 ezer dinárral ösztöndíjazzák a legjobbakat.

A 2019-es esztendő legjobb sportolója Dejan Petrović és Fábián Anna birkózó lett, de mint azt a méltatásban hallhattuk, Anna után immár Dejannak is az egyetem lesz a fő prioritás, hiszen Újvidéken informatikai mérnöknek tanul.

Az est legmeghatóbb pillanata az volt, amikor az adorjáni sport egyik alfája és ómegája, lapunk sokéves tudósítója, Bicskei Mihály életműdíjat kapott a sportlövészet terén elért sikereiért, hiszen ő az alapítója a Tisza Sportlövőklubnak, amely tavaly ünnepelte fennállása 50. évfordulóját.

Magyarkanizsa legjobbjai, pionírok: Pavle Soraić (atlétika), Újhelyi Evelin (birkózás). Kadétok: Berec Dávid (birkózás), Anja Živković (atlétika). Juniorok: Vrábel Áron (birkózás), Marina Živković (atlétika). Felnőttek: Dejan Petrović (birkózás), Fábián Anna (birkózás). A legjobb csapat: Dobó Petra–Nagy Lara (kajak, K2). A legjobb edző: Fábián Ákos (birkózás). A legjobb klub: Kanizsa Úszóklub. Az év sportolói: Dejan Petrović és Fábián Anna. Életműdíj: Bicskei Mihály (Tisza Sportklub). Jubiláris díjak: az 50 éve adorjáni Tisza Sportlövőklub, az 50 éves magyarkanizsai Potisje Sakk-klub, a 100 éves magyarkanizsai Potisje Labdarúgóklub.