2024. május 14., kedd
NBA

Újra működik a gépezet

Végig vezetve, magabiztosan verte 114:99-re a Denver a Portlandet múlt éjjel az NBA-ben, Nikola Jokićék ezzel felálltak a három keleti vereségből, és stabilizálták helyüket a nyugati főcsoport fokozatosan eltávolodó éllovas ötöse (Lakers, Clippers, Dallas, Houston) között. A zombori eredményesen játszotta szerepét a rendkívül kiegyensúlyozott Malone-együttesben (20 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz), igaz, a palánkok alatt komoly ellenfélre akadt a támadásban és védekezésben is remeklő Hassan Whiteside személyében, aki a 33 pont és 11 pattanó mellé 4 látványos blokkolást mutatott be.

Luka Dončić kitett magáért a mexikóvárosi NBA-vendégjátékon, ahol ismét hatalmas tripla duplával (42-12-11) vitte sikerre a Dallast a Detroit ellen (122:111).

EURÓPAI POROND

Megint a harmadik negyed…

Három győzelem után kapott ki az Euroliga 13. fordulójában a Crvena zvezda, Milan Tomić csapata hazai pályán a Baskoniával szemben maradt alul (64:72). A piros-fehérek az első negyed hajrájától üldözték az ellenfelet, ezt a periódust 9:3-mal zárta a Baskonia (14:20). A második negyed derekán a Zvezda szorított védekezésén, és Lorenzo Brown vezetésével egyetlen kosárra jött fel a nagyszünetre (31:32). A harmadik negyed azonban ismét végzetesnek bizonyult a szerbek számára, dobásaik elvétve találtak be, míg a túloldalon Shengelia és Stauskas sorra vágta be a triplákat. A tíz perc 24:12-vel lett a vendégeké (43:56), ahonnan már nem volt visszaút a Zvezdának. A hazaiak közül egyedül Brown (20) termelt kétszámjegyűen, Stauskas 22, Shengelia 19 ponttal zárt.

A nőknél négymeccses vesztes sorozatból állt fel a Sopron, amely a 16 pontos szerb Crvendakićtyal az élen 59:51-re verte az olasz Schiót.