2021. május 15., szombat

Micić elintézte a Zvezdát

85:70 arányú vereséget szenvedett el a Crvena zvezda az Efes otthonában, az Euroliga 5. fordulójában. Az előző szezonban finalista török csapat negyedik sikerét érte el, míg Milan Tomić fiai megmaradtak egyetlen győzelemnél, amivel immár a sereghajtók közé tartoznak.

Nagyon bekezdett az Efes Isztambulban, az első negyed végén 21:9 állt az eredményjelzőn, a Zvezda pontatlanul dobott, és rendkívül bizonytalanul játszott. A tíz pont feletti különbség megmaradt a szünetre is (38:26), majd amikor már eldőlni látszott a mérkőzés (47:31), a Zvezda egészen váratlanul összekapta magát, és főleg Brown pontjaival hatalmas fordítást mutatott be: 20:2-es szériával a harmadik negyed utolsó perceire a piros-fehéreknél volt az előny (49:51). De a lendület csak eddig tartott, az Efes az addig is nagyot játszó szerb Micićtyel az élen újra szórni kezdte a pontokat. A játékrész végére újra a házigazda vezetett (56:51), az utolsó negyedben pedig biztossá vált a Zvezda-bukás. Micić az Efes pontjaiból 26-ot vállalt, a Zvezdánál egyedül a 18-ig jutó Brown volt kétszámjegyű.

NBA

Dončićéké a derbi

Davis és James: A Lakers újra bajnokesélyes
Davis és James: A Lakers újra bajnokesélyes

Denverben játszották a múlt éjszaka legnagyobb rangadóját, amelyet izgalmas végjáték után a vendég Mavericks nyert meg (106:109). A találkozó nagy részében a Nuggets járt elöl, ám Luka Dončićék a negyedik negyed elején 14:2-es futással fordítottak (90:86-ról 92:100). Az utolsó percre fordulva Harris triplája után 106:107 állt az eredményjelzőn, de Dončić az utolsó támadásban nem hibázott. A szlovén a teljes találkozón összességében halványan játszott, mezőnyből 25 százalékkal dobva 12 pontig jutott. Jokić kevés teret kapott a dallasi védelemtől, és 4 labdát adott el, igaz, hármat szerzett. A statisztikusoknak azonban újra örömet okozott, hiszen 10-10-10-es tripla-duplát jegyzett, amivel jubileumi, 30. ilyen produkcióját teljesítette az alapszakaszokat tekintve.

Emlékezetes partit nyújtott a nyáron újraszerveződő Lakersnél Anthony Davis, aki a Memphis kiütése (120:91) alkalmával 3 negyed (30 perc) alatt 40 pontig és 20 lepattanóig jutott.