2024. május 14., kedd
KRIMIFILMBE ILLŐ BŰNÜGYI ESET

Letartóztatták a holttest rejtegetőjét

Bekísérte a hatóság azt a férfit, aki egy korábban eltűntnek hitt nő holttestét rejtegette lakásában, értesült vasárnap reggel a média.

Nikola Kovačevićet (30) azzal gyanúsítják, hogy miután feltételezhetően kábítószer-túladagolás következtében meghalt az egyik ismerőse, az eltűntként bejelentett Milica Stanojević (28), nem tájékoztatta a rendőrséget az esetről, s huzamosabb ideig belgrádi, Nehru utcai lakásában rejtegette a hullát. Pánikba esett, amikor a kellemetlen szagok terjedni kezdtek a lakásban, ekkor segítségül hívta három barátját, Ivan V., Miloš G. és Dušan D. nevű ismerőseit.

Egy ágyba rejtve próbálták a holttestet kivinni az épületből, de a liftben, lépcsőkön vérnyomok maradtak, s az egyik lakó feljelentést tett.

A férfiak belefáradtak az ágy cipelésébe, így végül azt az épület második emeletén hagyták, a testet pedig egy Citroën C5 gépkocsi csomagterébe helyezték. A rendőrség is itt talált rá.

Kovačević még mobiltelefonos fotókat is készített a hulláról, a rendőrségnek azt mondta, azért, mert nem szerette volna, hogy felmerüljön a gyanúja annak, esetleg ő ölte meg a nőt.

A helyszínen megtalálták az eltűntnek hitt nő táskáját, telefonját és dokumentumait is. A rejtegető azt mondta, együtt drogoztak, s amikor a szerencsétlenség megtörtént, nem merte felhívni a mentőket vagy a rendőrséget, mert félt attól, őt fogják gyanúsítani a történtek miatt.