2024. április 20., szombat

Tűzoltók a polgármesternél

Tegnap délelőtt Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere és Kerekes Zoltán alpolgármester fogadták a kishegyesi Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testület képviselőit. Az önkéntes tűzoltók egy nemzetközi versenyen elért eredményeikről számoltak be az önkormányzat vezetőinek, valamint ismertették a testület terveit.

Az önkormányzat vezetői és a tűzoltó testület képviselői (Lakatos János felvétele)

Az önkormányzat vezetői és a tűzoltó testület képviselői (Lakatos János felvétele)

A polgármester a találkozó kapcsán elmondta lapunknak, hogy az önkormányzat igyekszik maximálisan támogatni a tűzoltókat.

– Az önkormányzat lehetőségeihez mérten támogatja a Maronka Károly ÖTT-t. Segítjük őket aktivitásaik végzésében, és igyekszünk támogatni őket a szükséges dolgok beszerzésében is. Elmondható, hogy nagyon jó az együttműködés az önkormányzat és a testület között – fogalmazott Marko Lazić.

A kishegyesi önkéntes tűzoltók öt éve foglalkoznak hagyományőrzéssel, és az idén is szép eredményekkel tértek haza Budapestről, a XII. Nemzetközi és az V. Kárpát-Haza Hagyományőrző Tűzoltó Versenyről, számolt be lapunknak Kurin Ákos, a testület alelnöke.

– A testület három csapattal vett részt a budapesti versenyen: egy férfi, egy férfi senior és egy női csapattal. Két első helyezéssel és két második helyezéssel tértünk haza. A kishegyesi csapat lett a legeredményesebb csapat, ezért mi kaptuk Budapest XIII. kerületének különdíját. Emellett Gavlik Péter bajtársunk volt a legidősebb versenyző, ezért ő is kapott egy különdíjat – számolt be az alelnök, majd arról is szólt, hogy a jövő évben szintén két nemzetközi hagyományőrző tűzoltó versenyen szeretnének részt venni. Emellett terveik között szerepel, hogy Kishegyesen megszervezzék az első hagyományőrző tűzoltó versenyt is.