2024. április 24., szerda

Ingyenes szakmai képzés fiataloknak

Az Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával ingyenes tanfolyamon tanulhatnak a munkanélküli fiatalok női fodrászatot, web-programozást és készülhetnek bolti eladónak Zomborban. A képzésen zombori, Aleksa Šantić-i, béregi, monostorszegi, bezdáni, gádori, doroszlói, kerényi, küllődi, haraszti, regőcei, őrszállási, sztapári, nemesmiliticsi, telecskai vagy csonoplyai lakhelyű, munkanélküli, 18 és 30 év közötti fiatalok vehetnek részt.

A képzés október derekától december derekáig tart, és teljes egészében ingyenes, ráadásul a hallgatók az oktatás gyakorlati része alatt anyagi támogatásban is részesülnek.

A jelentkezéshez szükséges űrlapok a http://sec.org.rs/2019/09/30/besplatne-obuke-za-programere-frizere-i-trgovce/ oldalról tölthetők le, ezeket kitöltve a kancelarijazamlade@sombor.rs  villámposta címre kell elküldeni legkésőbb hétfőig, október hetedikéig. A jelentkezők elektronikus levélben vagy a kérelemben feltüntetett telefonszámra kapnak értesítést, hogy felvételt nyertek-e a képzésre.

Az ingyenes képzést a minisztérium mellett Zombor város, a Zombori Edukációs Központ, a Zombori Ifjúsági BOOM és a Felnőttképző Általános Iskola rendezi.