2024. április 19., péntek
SZKENDEROVICS PÁL EMLÉKMARATON

Becskei Dániel megvédte tavalyi címét

A Topolyai Napok keretében tizenegyedik alkalommal gyűltek össze a Mezőgazdasági Középiskola melletti téren azok a futók, rekreálók, idősebbek és fiatalok, akik Szkenderovics Pál néhai topolyai hosszútávfutó emlékének adóznak minden év szeptemberében azzal, hogy teljesítik a Topolya–Bajsa–Topolya útvonalon a mintegy 13 kilométeres szakaszt.

Fotó: Kiss Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

Az idei évben talán kevesebb diák jelent meg a rendezvényen, viszont a felnőttek női és férfi mezőnyében négy kategóriában is megmérkőztek egymással az atléták, szám szerint ötvenketten.

Abszolút kategóriában is győztest hirdettek. Az idén a tavalyi győztes, a topolyai Becskei Dániel futotta le elsőként a távot 47:57-es eredménnyel.

– Nagyon kellemes verseny volt. Végre kedvezett az időjárás is – nyilatkozta lapunknak a célbaérkezés után.

– Az idén már ötödik alkalommal veszek részt ezen az emlékmaratonon, és nagyon örülök, hogy másodszor is sikerült nyernem. Az idei évben van még néhány rövidebb, 5–10 kilométeres verseny, majd téli pihenő következik. Az apatini klub színeiben versenyzek, ahol nagyon jók a feltételek a sportoláshoz.

Mint ismeretes, a közelmúltban lezajlott szabadkai félmaratonon a második helyet szerezte meg Becskei Dániel, aki mögött a topolyai rendezvényen a zombori Josip Major, illetve a szabadkai Malagurski Adrián futottak be a célba. A nők mezőnyében a zombori Tijana Kabić szerezte meg az első helyért járó serleget Németh Anna előtt, míg a harmadik az apatini színekben futó, de ugyancsak topolyai származású Marijana Čegar Lukics lett.

Valamennyi induló érmet kapott a részvételért, míg a legjobbak serleget és pénznyereményt is kaptak. A díjakat Szkenderovics Éva, Pali bácsi lánya adta át a győzteseknek, majd közös ebéden látták vendégül az emlékmaraton résztvevőit.