2024. április 27., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

A Fradi otthon, a Zvezda idegenben

Nagy lehetőség előtt áll a Ferencváros, amely a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában a horvát bajnok Dinamót fogadja a visszavágón. Szerhij Rebrov csapata a múlt héten nagy részsikert könyvelt el, hiszen a Maksimir Stadionban Sigér Dávid góljával 1:1-es döntetlent ért el, ami biztató alap lehet a mai összecsapásra (20 óra).

Az első meccstől eltérő visszavágóra számít Rebrov mester, aki hangsúlyozta, sokat jelent számukra az idegenben lőtt gól. „Nagyon erős, támadó csapat ellen játszunk. Talán nem lőttünk sokat kapura az első mérkőzésen, de szereztünk egy gólt, ami nagyon fontos, egy ilyen párharcban különösen. De teljesen másfajta visszavágóra számítok” – fogalmazott az ukrán tréner, hozzátéve, jó esélyekre számít a továbbjutást illetően. „Van egy kis előnyünk az első félidő után, jöhet a második félidő Budapesten” – bizakodott a szakember. A Fradi továbbjutás esetén az utolsó fordulóban a Maribor és a Rosenborg párharcának győztesével játszik, az odavágón a norvégok idegenben szereztek 3:1-es előnyt.

Egy fokkal nehezebb dolga lesz a szerb bajnok Crvena zvezdának, amely ugyancsak 1:1-es első felvonásról várja a folytatást, azonban idegenben, a Köbenhavn otthonában játssza a visszavágót (20 óra). Vladan Milojević fiai Pavkov révén előnyben voltak Belgrádban, ám a hajrában gólt kaptak tizenegyesből.

A piros-fehérek edzője elismerte, kiváló csapat az ellenfelük, amely az elsőtől az utolsó percig keményen küzdött. Milojević ugyanakkor nem csüggedt el a nehéz helyzet és a várhatóan embert próbáló második felvonás előtt. „Nincs mitől tartanunk. A lehető legjobban fel fogunk készülni, azért utazunk Dániába, hogy férfias meccset játsszunk. Nem adtuk fel a küzdelmet, még ha nem is mi vagyunk már az esélyesebbek” – fogalmazott a szerb.

Ha a Zvezda kiejti a dánokat, a BL-be jutásért a svájci bajnok Young Boys lesz az utolsó ellenfél.