2024. március 29., péntek

Pán Péterek Topolyán

Idén nyolcadik alkalommal szerveztek Bábtábort Topolyán, melynek a topolyai Tájház adott otthont. A gyermekeket Crnkovity Gabriella színésznő foglalkoztatta, valamint Mendrei Anna és Kokrehel József is közreműködött a táborozók foglalkoztatásában. Az idei előadás címe Mi, Pán Péterek, melynek témájáról Crnkovity Gabriella mesélt:

– A műsor megalkotásához a Pán Péter a Kensington Parkban és a Pán Péter és Wendy kisregényeket vettem alapul. Tulajdonképpen az időszűkére való tekintettel (mivel öt nap volt a szöveg feldolgozására) egy úgymond keresztmetszetet készítettem, a Pán Péter a Kensington Parkban részből kiválogattam néhány elemet, melyeket igyekeztem a Tájház területe adta lehetőségekre formálni. Dehát miről is szól a Pán Péter? Egy kisfiúról, aki nem akar felnőni. Először is azzal kezdtem foglalkozni, hogy miért nem akar felnőni, hogy mi az a probléma, ami miatt ő nem szeretne felnőtté válni. Az előadásban foglalkozunk a felnövéssel, a nem akarással, a gyermeki fantáziával (mivel nagyon sok szép leírás akad a műben erről), a barátsággal, a szerelemmel, a kötődéssel és a családi kötelékekkel is – mondta Crnkovity Gabriella színésznő.

Az előadást szombaton délután tekinthette meg minden gyermeklelkű felnőtt a topolyai Tájház udvarában.

A Bábtábor megvalósítását a Szekeres László Alapítvány támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. címén.

A Művelődési Ház szervezésében a Bábtábor második váltása július 29-én startol, és augusztus 3-án zárul. Olyan 4 és 7 év közötti gyerekek jelentkezését várják, akiket érdekel a bábozás, a színjátszás. A részvételi díj 600 dinár. Jelentkezni legkésőbb július 24-ig lehet. A táborvezető Vörös Imelda, a Szabadkai Gyermekszínház színésze lesz.