2024. március 29., péntek

Szivárványszínű alkotások

Véget ért a VI. Kézműves Tábor a topolyai Tájházban

Topolya község Művelődési Háza hatodik alkalommal szervezte meg a kézműves tábort, melynek idén is a topolyai Tájház adott otthont. Az idei tábor férőhelyei nagyon gyorsan beteltek, ami azt bizonyítja, hogy a gyerekek továbbra is szívesen alkotnak, és a tábor töretlen népszerűségnek örvend.

Fotó: Sihelnik Ágnes

Fotó: Sihelnik Ágnes

Július elseje és hatodika között összesen negyvennégy gyerek vett részt a kézműves tábor mindennapjaiban, ahol Kámán Judit és Budai Sinkovics Margit vezetésével számos alkotás készült.

Az idei tábor fő témája a szivárvány volt, vagyis az elkészült alkotások a szivárvány színeiben pompáztak. Minden napon a szivárvány más-más színe került középpontba, így a zárónapon megnyílt kiállítás valóságos színkavalkáddal kápráztatta el a látogatókat. Többek között dísztárgyak és játékok is készültek, melyek megalkotása során az újrahasznosításnak is szerep jutott. Műanyag poharak, valamint CD-k felhasználásával is készültek alkotások. Polipok, madarak, méhek, rákocskák, katicák, virágok tették színessé a kiállítást, míg a gyerekek kincses ládáiban az egyéb alkotások, játékok lapultak meg, melyekhez egy igazán tartalmas egy hét emlékei is társultak.

A tábor megvalósítását a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.