2024. április 26., péntek

Újból Pelt Ilonának szavaztak bizalmat

Tisztújítás a VMSZ nyugat-bácskai szervezetében is

A Vajdasági Magyar Szövetség nyugat-bácskai helyi szervezeteiben és körzeti szervezetében is lezajlott a tisztújítás. A VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöki tisztségét tekintve újból Pelt Ilonának szavaztak bizalmat, a három alelnök: dr. Goretić Vámoser Györgyi, Péter István és Uzelac Katica.

Pelt Ilona (Fotó: Komáromi József)

Pelt Ilona (Fotó: Komáromi József)

Pelt Ilona az elmúlt mandátum és a további tervek kapcsán a következőket nyilatkozta:

– Mindenekelőtt köszönöm a választópolgárok, a tagtársak, az aktivisták munkáját és a nyugat-bácskai civil szervezetek, egyesületek, vállalkozók, értelmiségiek együttműködését. Az elmúlt négy évben a közösség megerősödött gazdaságilag, többek között a Prosperitati Alapítvány pályázati lehetőségeinek köszönhetően. Dicséretre méltók a bezdáni Vodovod regionális közvállalat és a zombori Egészségházak fejlesztései, köszönhetően az igazgatóknak. Komoly szerepet vállaltunk az IPA-programok megvalósításaiban önkormányzati szinten, és jelentős összegeket tudtunk lehívni a köztársasági és a tartományi szintről is.

Az elmúlt időszak választásaiból minden alkalommal megerősödve kerültünk ki. Egyik példája ennek a gombosi Búcsúi Napok impozáns rendezvény. A következő négy évben folytatjuk a megkezdett munkát, segítünk egyéneknek, vállalkozóknak, civil szervezeteknek, gazdálkodóknak. Minden eszközzel igyekszünk élhetőbbé tenni a környezetünket.

Nagyon jó csapat állt össze, és nyitottak vagyunk minden jószándékú kezdeményezés iránt –  hallottuk Pelt Ilonától.