2024. április 25., csütörtök

Több mint ötszáz gyerek nagyjátéka

Sikeres volt a gyermeknapi rendezvény Topolyán

Sorrendben ötödik alkalommal szervezett Gyermeknapot Topolyán a Művelődési Ház és a Családfa civil szervezet. Az esemény fő támogatója Topolya Község Önkormányzata volt. Az esős, borongós és kiszámíthatatlan időjárás miatt a Felvonulási tér helyett idén a Mezőgazdasági Középiskola sportcsarnokában került sor a rendezvényre.

Fotó: Kiss Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

– A tavalyinál is több, mintegy 500 gyerek regisztrált a Gyermeknapra. Minden bejelentkező kapott egy útlevelet, ebbe gyűjthették a pecséteket. Összesen 18 civil szervezet, intézmény standjánál tudtak pecséteket szerezni, 7 összegyűjtése után egy ajándékot kaptak, majd 14 után újabb ajándékban részesültek. Ezenkívül légvárak, Meltdown-labirintus, animátorok, arcfestés és számos más program várta a legfiatalabbakat. Minden évben tanulunk mi szervezők is valamit, amin a jövőben változtatni tudunk. Ezúttal azt láttuk, hogy a pontgyűjtés ideje alatt nem érdemes koncertet szervezni, csak előtte vagy utána. Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon segített, hogy ötödik alkalommal is meg tudjunk szervezni a rendezvényt – hallottuk Csípe Tímeától, a Művelődési Ház igazgatónőjétől.

Képzőművészeti és irodalmi pályázatokat is szervezetek, és a rendezvény keretein belül adta át a Családfa civil szervezet a díjait is. A gyerekek kifejezett érdeklődést tanúsítottak minden egyes civil szervezet bemutatkozása iránt, és örömmel vettek részt a különféle kvízkérdések megoldásában. Tágra nyílt szemmel figyelték a műsorokat, a bohócokat, vidáman fényképezkedtek a pókemberrel és a denevéremberrel, önfeledten kapcsolódtak be az ügyességi feladatokba, de beülhettek a mentőautó és a rendőrkocsi vezetői ülésébe is. A műsor keretében a gyerekek zenés-táncos produkciókat mutattak be, de két koncerttel is készültek a szervezők. Budapestről Bíró Eszter és zenekara érkezett és lépett közönség elé legutóbbi Időradír című albuma dalaival. Ugyancsak jól szórakozhattak a gyerekek az újvidéki Loli Pop Bend koncertjén is. Tombola is volt, melynek főnyereménye egy kerékpár, temerini tulajdonoshoz került. Több tomboláért nem jelentkeztek a helyszínen a nyertesek, a Művelődési Ház Facebook-oldalán leellenőrizhetik a nyertes számokat, munkanapokon irodájukban pedig át tudják venni az ajándékot. A vasárnap délutáni színes kavalkád egészen az esti órákig tartott, és újra bizonyságot nyert, hogy egy ilyen nagyszerű szervezéssel ki lehet csalni a gyerekeket a tévé és a számítógép mellől, és aktívan be tudnak kapcsolódni a közösségi életbe.