2024. március 28., csütörtök

Öt garázs épül a Limánon

A városnegyed lakóinak tiltakozásai eredménnyel jártak, az önkormányzat elfogadta a polgári kezdeményezéseket, így a tervezett nyolc helyett csak öt parkoló épül majd ebben a városnegyedben.

Az önkormányzat illetékesei elfogadták a polgári kezdeményezések egy részét, így a Limán városnegyedben a tervezett 8 garázs helyett csak 5 épül majd. A Shakespeare és a Népfront utca kereszteződésénél hosszú évtizedek óta létezik fákkal, füves területekkel tarkított parkoló. Most itt is favágás és fejlesztés következik, a Limán városrészt – amely a „fejlesztést”  mostanáig többé-kevésbé sikeresen elkerülte, is betonba öntik (Szeli Balázs felvétele)

Az önkormányzat illetékesei elfogadták a polgári kezdeményezések egy részét, így a Limán városnegyedben a tervezett 8 garázs helyett csak 5 épül majd. A Shakespeare és a Népfront utca kereszteződésénél hosszú évtizedek óta létezik fákkal, füves területekkel tarkított parkoló. Most itt is favágás és fejlesztés következik, a Limán városrészt – amely a „fejlesztést” mostanáig többé-kevésbé sikeresen elkerülte, is betonba öntik (Szeli Balázs felvétele)

Az új garázsok megépítéséről, amelyek a területrendezési terv módosításának egy részét képezik, pénteken, május 10-én dönt majd az újvidéki képviselő-testület.

A legújabb tervek értelmében garázs épül majd a Milica Stojadinović Srpkinja utcában, a Népfront és a Shakespeare utcák kereszteződésénél, a Veljko Petrović utcában, az egyetemi városban, valamint az Európa sugárút és a Hős Pinki utca kereszteződésénél.

A képviselő-testület ülése előtt megtartott területrendezési bizottság ülésén elfogadták azokat a polgári kezdeményezéseket, melyek kifogásolták, hogy garázs épüljön a Shakespeare és a Stefan despota sugárút kereszteződésénél, a Balzac és a Népfront utca, valamint a Veljko Petrović és a Jiriček utca kereszteződésénél – olvasható a 021.rs hírportálon. Tervben van még egy garázs megépítése a Milica Stojadinović Srpkinja utcában, de ez kisebb lesz mint a többi.

A területrendezési bizottság által elfogadott, legújabb terv annak a bizonyítéka, hogy a garázsok megépítését kifogásoló polgári kezdeményezések sikerrel jártak. A múlt hónapokban több ezer aláírást gyűjtöttek össze és több száz kifogást emeltek az önkormányzati szerveknél a garázsok megépítése ellen.

A területrendezési bizottság viszont elutasította azt a kezdeményezést, amely ellenezte, hogy a Limáni parkon keresztül építsék meg azt az utat, amely majd összeköti a Felszabadulás sugárutat a Stefan despota sugárúttal. A bizottság továbbá elutasította azt a kezdeményezést is, amely ellenzi, hogy a Limáni parkban vendéglátóipari létesítményt építsenek, valamint nem fogadták el azokat a kifogásokat, amelyek a Boško Buha utcában tervezett óvoda építésére vonatkoznak.

A szóban forgó területrendezési terv módosításai között szerepel még több lakóépület kibővítése, magyarán: a legfelső emeletre újabb szinteket építenek, valamint jóváhagyták azt, hogy a Limán 4 és a Telep közötti területen emeletes lakóház épüljön.