2024. április 20., szombat
U21-ES EB

Diaconu és Szgouropoulosz a győztesek

A román Diaconu Adina és a görög Jannisz Szgouropoulosz állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára a portugáliai Gondomarban rendezett U21-es asztalitenisz-Eb-n. A lányoknál Adina 4:0-ra nyerte meg a finálét. A fiúknál kiélezettebb volt a döntő. A görög Szgouropoulosz jobban bírta idegekkel a végjátékot, s 4:3-ra legyőzte a német Engemannt.

A magyarokat a lányoknál Fehér Orsolya, Harasztocivh Fanni és Hartbrich Leonie képviselte. Egyéniben Fehér és Harasztovich a csoportküzdelmek során elvérzett, Hartbrich pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott. Párosban a Fehér/Hartbrich duó egy szlovák–olasz kettőstől kapott ki a legjobb 16 között. A fiúknál András Csaba és Juhász Patrik versengett, a végállomás számukra is a csoport volt. Szerbiából Dimitrije Levajac utazott Portugáliába, ő egy meccset nyerve harmadik lett saját kvartettjében, így nem volt esélye táblára jutni.

U21-es Európa-bajnokok, lányok: Diaconu Adina (román). Fiúk: Jannisz Szgouropoulosz (görög). Páros, lányok: Ho Tin-tin/Karoline Mischek (angol–osztrák). Fiúk: Darko Jorgić/Peter Hribar (szlovén).

SZUPERLIGA

Derbi Belgrádban

Alsóházi derbit láthatott a közönség a női Szuperliga 14. fordulójában Belgrádban. A Crvena zvezda–Zenta összecsapást a vendégek nyerték meg, miután Gyurcsik Alíz egyéniben kétszer is hozta magát, Mirković Barlog sikere mellé pedig egy párosbeli győzelem is társult.

Eredmények, Szuperliga, 14. forduló, férfiak: Spartacus–Partizan 4:1, Crvena zvezda–Stenes 3:4, Požarevac–Banat 1:4. Az élcsoport: Banat 28, Radnički (–1) 23, Stenes 23 pont stb. Nők: Novi Sad–Josip Kolumbo 4:1, Pannónia–NS 2011 4:3, Crvena zvezda–Zenta 3:4. Az élcsoport: Novi Sad 26, TSC (–1) 24, Pannónia 24 pont stb.