2024. április 24., szerda

Serena Williams az év legjobbja az AP szavazásán

Serena Williams ötödször végzett az AP amerikai hírügynökség év végi szavazásának élén (Fotó: Beta/AP)

Serena Williams ötödször végzett az AP amerikai hírügynökség év végi szavazásának élén (Fotó: Beta/AP)

A teniszező Serena Williamset választották meg év női sportolójának az AP amerikai hírügynökség hagyományos szavazásán. A 37 éves klasszis első gyermeke születése miatt 404 nap kihagyás után idén márciusban tért vissza a pályára, s Wimbledonban, valamint a US Openen is a döntőig menetelt, igaz, mindkét finálét elveszítette. A 23-szoros egyéni Grand Slam-bajnok az amerikai újságírók körében rendezett voksoláson 98 szavazatot kapott, mögötte a dohai torna-világbajnokságon négy aranyérmet nyert Simone Biles 68 vokssal lett a második. A harmadik helyen a Notre Dame egyetem kosárlabdázója, Arike Ogunbowale végzett, ő az NCAA négyes döntőjében alkotott emlékezetes teljesítményt.

A legjobb öt közé került még a pojngcsangi téli olimpián a hódeszkások között félcsőben mindössze 17 évesen győztes Chloe Kim, illetve a tavalyi nyertes Katie Ledecky, aki ötször állt a dobogó tetején a csendes-óceáni úszóbajnokságon.

Serena Williams 2002, 2009, 2013 és 2015 után ötödször érdemelte ki az elismerést.

Federer motiváltan várja az új szezont

Roger Federer motiváltan várja a szombaton kezdődő új teniszidényt, amelyben 100. egyéni trófeájának megszerzése a célja. Az én koromban elgondolkoznak az emberek azon, hogy képesek-e még valami különlegesre. Ha ez Melbourne-ben megint sikerülne, az csodálatos lenne” – jelentette ki a 37 éves svájci sztár, aki 22. szezonjára készül.

Federer idén és tavaly győzni tudott az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt bajnokságon, idei sikere pályafutása 20. GS-diadala volt.

Nehéz minden évben minőségi teniszt játszani, ráadásul sokszor a szerencsére is szükség van. Remélem ugyanakkor, hogy sikerül megint olyan jól kezdeni az évet, mint a legutóbbi két alkalommal” – fogalmazott a világranglistán jelenleg harmadik teniszező.

Hozzátette, a felkészülése jól sikerült, az utóbbi három-négy hétben intenzív edzései voltak, és nagyon várja már az új szezont, amelyben első tornagyőzelme lenne pályafutása századik diadala.

A svájci játékos a január 14-én kezdődő Australian Open előtt részt vesz a szombattól jövő szombatig tartó Hopman-kupán, a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, amelyen Belinda Bencic párjaként indul a címvédő svájci csapatban.