2024. március 29., péntek

A falu karácsonya

Gunarason harmadik alkalommal szerveztek nagyszabású karácsonyi műsort

Gunarason az idén is közös műsorral és vásárral ünnepelték meg a karácsonyt. A Gunaras Jövője Civil Szervezet, az Univerzum Ifjúsági Klub és a gunarasi helyi közösség által szervezett műsort a faluház udvarában felállított sátorban mutatták be.

Az óvodások közösen díszítették fel a szimbolikus karácsonyfát (Lakatos János felvétele)

Az óvodások közösen díszítették fel a szimbolikus karácsonyfát (Lakatos János felvétele)

A karácsonyi műsort és vásárt az idén szervezték meg harmadik alkalommal, de az Univerzum az idén vett először részt a szervezésben – mondta el lapunknak Kovács Viktor, az ifjúsági klub elnöke. A karácsonyi vásáron gyerekek és magánárusok is kínálták a portékájukat, és mindenféle karácsonyi csecsebecsét meg lehetett vásárolni. Ezúttal volt tombola is, amelynek a bevételét jótékonysági célra fordítják. Ebből a pénzből fogják megvenni a jövő évi karácsonyi csomagokat – mondta el az elnök.

Az idén is gazdag karácsonyi művelődési műsor várta a közönséget – számolt be lapunknak Kovács Csilla, a Gunaras Jövője Civil Szervezet elnöke.

– A műsort a Rozmaring asszonykórus fellépése nyitotta meg, egy szép karácsonyi dalcsokrot adott elő. Utána az általános iskola elsősei énekeltek, amit a másodikosok szavalatai és éneke követett. A negyedikes Lajkó Miklós hegedült, a harmadikos Csetvei Zsófia furulyázott, Szvetkovity Lia és Lara pedig verset mondott. Miklós Adél vezetésével fellépett a színjátszó csoport, valamint Brezovszki Szuzana színjátszói is bemutattak egy rövid jelenetet. Kiosztásra kerültek a fogalmazás verseny díjai is, az első két hely a hetedik osztályos Koncz Rékáé és a hatodik osztályos Marejity Antheáé lett. Az ovisok énekkel és tánccal készültek, valamint közösen feldíszítették a falu karácsonyfáját, amelyet Zsolnai István plébános megáldott – számolt be Kovács, majd azt is elmondta, hogy átadták a rajpályázat díjait is. Az óvodások közül Firic Noel bizonyult a legjobbnak, az első–második osztályosok körében Cetina Alexandra, a harmadik–negyedik osztályosok kategóriájában pedig Faragó Virág. A karácsonyi program keretében az idén is elültettek egy fenyőfát, amely már a harmadik – tudtuk meg az elnöktől. Ez alkalommal is meg lehetett tekintetni a Kéknefelejcs kézmunkacsoport alkotásainak kiállítását. A karácsonyi műsor külön érdekessége volt Keresztes Denisz élőzenés koncertje.

Az idei évben is sokan támogatták a karácsonyi műsort – számolt be Kovács. A támogatók közül kiemelte a gunarasi helyi közösséget és dolgozóit, akik a legtöbbet vállaltak magukra. A Gunarasi Gazdakör és a József Attila Művelődési Egyesület biztosították a hangosítást, de számos magánszemély és vállalkozó is hozzájárult munkájával vagy anyagiakkal a karácsonyi program sikeréhez.