2024. április 20., szombat

Csak egy jó cél kell

Jótékonysági koncertet tartottak Magyarkanizsán

Vasárnap este zsúfolásig megtelt a magyarkanizsai Művészetek Házának nagy színházterme.

A fellépők hangulatos produkciókkal lepték meg a rendezvény közönségét (Puskás Károly felvétele)

A fellépők hangulatos produkciókkal lepték meg a rendezvény közönségét (Puskás Károly felvétele)

A Soroptimist International által életre hívott eseményen sokan gyűltek össze a jó cél érdekében, ugyanis a szervezők a jótékonyságot helyezték előtérbe. A rendezvényen felléptek a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola diákjai, a Fénybárka napközi gondozottjai, a magyarkanizsai általános iskola 4. e osztályának tanulói, a csantavéri Dér Zsolt, aki hegedűn játszott, továbbá Balázs Piri Soma, aki zongorázott, valamint a Tini Fesztivál győztese, Natasha Cheesemann is előadta nyertes dalát, végül az estet a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület néptáncosai zárták.

Kiss Zenóbia, a Soroptimist elnöke elmondta, azért szervezték meg az eseményt, hogy az önkéntes adományokat, amelyeket a nézők felajánlottak, az ünnep közeledtével szétoszthassák azok között, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

– Az Együtt Veled Értük Egyesületet, a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központot és a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola gyógypedagógiai tagozatos tanulóit szeretnénk segíteni a befolyt összeggel. Az adományokból hetven gyermek számára fogunk karácsonyi ajándékokat vásárolni. Az egyesületünk alapelve a jótékonykodás, szeretnénk minden embernek örömet szerezni. A mai világban sajnos nagyon sok helyen nem jut ajándék a karácsonyfa alá, ezért úgy gondoltuk, hogy segítenünk kell abban, hogy azoknak a gyermekeknek is juthasson ajándék, akiknek a szülei ezt sajnos nem engedhetik meg maguknak – mondta el az elnöknő, aki örömének adott hangot annak kapcsán, hogy sokan összegyűltek a jó cél érdekében, és hozzájárultak ahhoz, hogy a nehéz helyzetben élők számára is szebbé tegyék a karácsonyi ünnepeket.